Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.11.2020. 14:38

Akvizicija 

Infobip kupuje američki OpenMarket za 300 milijuna dolara

Uspješna vodnjanska IT tvrtka preuzet će američku kompaniju koja joj predstavlja svojevrsnu konkurenciju na tržištu.

Infobip kupuje američki OpenMarket za 300 milijuna dolara

Američka kompanija Amdocs, potvrdila je u najnovijem kvartalnom financijskom obraćanju dioničarima, da je potpisala ugovor s hrvatskim Infobipom, po kojem će mu za 300 milijuna dolara prodati OpenMarket, svoju tvrtku kćer. OpenMarket tvrtkama pruža rješenja za mobilnu razmjenu poruka zasnovana na oblaku, uključujući globalne jednosmjerne i dvosmjerne SMS, MMS, RCS i kratke kodove, lokalne brojeve i tekstualno omogućene besplatne poruke, što znači da je svojevrsna konkurencija vodnjanskoj tvrtki, koja je razvila cloud platformu za iste vrste usluga.

Infobipu, čiji je glavni investitor tvrtka One Equity Partners (OEP), ovo će biti prva velika akvizicija, no vjerojatno ne i posljednja, jer je ušao u strateško partnerstvo s OEP-om upravo zbog prodora na tržište Sjeverne Amerike i ubrzanja rasta kroz strateške akvizicije.

Mada je ugovor već potpisan, preuzimanje još treba odobriti američka regulativa, a Infobip bi tijekom dana trebao izdati službeno priopćenje u vezi akvizicije.    

Infobip će tako preuzeti tvrtku iz Seattlea koja ima oko 300 zaposlenika na šest lokacija u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Indiji i Meksiku, čije usluge koristi više od 400 tvrtki i ima pristup ka tri milijarde korisnika i 6 milijardi uređaja širom svijeta.

Doista je lijepo čuti da uspješne hrvatske tvrtke mogu kupovati američke i da nisu samo lovina, već i lovci.

UPDATE

Upravo nam je stiglo medijsko priopćenje iz Infobipa koje prenosimo u cijelosti: 

Infobip preuzima američku tvrtku OpenMarket za približno 300 milijuna američkih dolara

 Preuzimanje OpenMarketa ubrzava Infobipov rast bilježenjem zajedničkog run rate prihoda većeg od milijardu američkih dolara
Ova kombinacija stvara jedinstvenog cloud komunikacijskog igrača na tržištu s neusporedivim globalnim dosegom, omogućavajući mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija
Vodnjan, 11. listopada 2020. – Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, sklopio je kupoprodajni ugovor s američkom IT kompanijom Amdocs (NasdaqGS: DOX) o preuzimanju tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara. Zaključenje transakcije očekuje se nakon zaprimanja uobičajenih regulatornih odobrenja. 

Ova transakcija dolazi samo manje od tri mjeseca nakon značajnog investicijskog ulaganja i strateškog partnerstva s društvom One Equity Partners u Infobip, ujedno prvog vanjskog financijskog ulaganja u vodnjansku IT kompaniju. OEP, sa svojom dugom i uspješnom poviješću ostvarivanja partnerstava s osnivačima tvrtki najviše kvalitete, najbrže rastućim globalnim telekomima te softverskim tvrtkama, blisko je surađivao s Infobipom po pitanju pronalaženja i izvršenja ove transformativne transakcije. 

Ovim su preuzimanjem na jednome mjestu okupljene dvije vrhunske kompanije s ciljem stvaranja globalnog lidera u području cloud komunikacija sa zajedničkim run rate prihodom većim od milijarde američkih dolara. Ova transakcija ostavlja značajan trag ujedinjujući značajnu prisutnost OpenMarketa u SAD-u te Infobipa u ostalim dijelovima svijeta, što će omogućiti mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija kroz niz komunikacijskih kanala, a sve to u više od 190 zemalja. 

„Ova transakcija predstavlja značajan iskorak na našem putu prema eksponencijalnom rastu. Zajedno, Infobip i OpenMarket broje više od deset tisuća poslovnih korisnika, što uključuje mnoge najistaknutije svjetske kompanije. Bit ćemo u mogućnosti bolje zadovoljiti potrebe korisnika u svakom dijelu svijeta s najboljom direktnom povezanosti, s više od 650 telekom operatora, te vrhunskim, zajedničkim portfeljem cloud komunikacijskih rješenja te SaaS ponudom“, poručio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa. „Drago mi je što će OpenMarketov tim, koji je izgradio veliki i brzorastući biznis, postati dio naše Infobip obitelji. Dijelimo zajedničku viziju i vrijednosti. Pred nama je uzbudljivo vrijeme te opet možemo reći ono što uvijek ponavljamo – we are just starting.“ 

„Uzbuđeni smo što udružujemo snage s Infobipovim timom kako bismo ponudili dodatne vrijednosti našim korisnicima tijekom ovog uzbudljivog vremena za kompaniju. Želio bih zahvaliti Amdocsu na dugogodišnjoj podršci i prepoznavanju izvanrednog potencijala ove strateške kombinacije“, izjavio je Jonathan Morgan, CEO OpenMarketa. 

OpenMarket vodeći je pružatelj „mobile engagement“ rješenja koji pomaže najvećim svjetskim tvrtkama u provedbi njihove skalabilne A2P (Application-to-Person) SMS, MMS i RCS korisničke komunikacije. OpenMarket već dugo ima vodeću ulogu i pionir je na tržištu SAD-a. Može se pohvaliti reputacijom vrhunskog brenda i najistaknutijim klijentima te je poznat po visokoj kvaliteti svoje usluge i izuzetnoj podršci bazi korisnika.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->