Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.03.2016. 11:58

CARNet & Samsung 

Učionica budućnosti u Osnovnoj školi Popovača

Šesta hrvatska škola dobila suvremeno opremljenu učionicu budućnosti.

Učionica budućnosti u Osnovnoj školi Popovača

Projektu Učionica budućnosti u Hrvatskoj se, nakon Osnovne škole Kamešnica u Otoku, IX. gimnazije u Zagrebu, Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice i II. osnovne škole u Bjelovaru te Osnovne škola Antuna i Stjepana Radića u Gunji, pridružuje i Osnovna škola Popovača.

Ta je škola šesta po redu s otvorenom Učionicom budućnosti koja će omogućiti interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija.

Ovo je nastavak zajedničkog projekta Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i tvrtke Samsung Electronics, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Učionice budućnosti opremljene su nastavničkim računalom, tablet računalima i pametnom pločom, što omogućava interaktivnu razmjenu znanja svim učenicima. Nastavnici mogu brzo dijeliti informacije, bilješke s predavanja i imaju trenutan uvid u učeničko razumijevanje pojedinog predavanja. Mogu dijeliti sadržaj na interaktivnoj pametnoj ploči, te ga uz svega nekoliko klikova poslati na učeničke tablete.

Ucionica buducnosti - Popovaca 01

Učenici i nastavnici će istovremeno voditi bilješke s predavanja, podcrtavati ključne informacije ili crtati, kako na tablet računalima tako i na pametnoj ploči. Nastavnici vrlo brzo mogu provjeriti razumiju li učenici predavanje, uz kratke kvizove znanja, ankete i raspravu.

Prilikom otvorenja Učionice budućnosti u Popovači, video-konferencijom su se povezale i Učionice budućnosti u zagrebačkoj IX. gimnaziji i gimnaziji Fran Galović u Koprivnici, koje su već implementirale ova obrazovna rješenja u kurikulum.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam