Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.02.2016. 13:23

Earth Hour 

VIDEO: Podržite Sat za planet Zemlju

WWF poziva hrvatske gradove da se uključe u akciju gašenjem rasvjete 19.03.2016. u 20:30 sati.

VIDEO: Podržite Sat za planet Zemlju

Međunarodna neprofitna organizacija Svjetski fond za prirodu (WWF), danas u cijelom svijetu započinje kampanju vezanu uz Sat za planet Zemlju (Earth Hour), koji će se održati 19. ožujka u 20:30 sati.

WWF poziva sve hrvatske gradove da se uključe u akciju gašenjem javne i dekorativne rasvjete na najvažnijim znamenitostima, a građani su također pozvani da svojom inicijativom pokažu da se zalažu za klimatske akcije.

WWF Croatia3

U sklopu kampanje WWF će organizirati pošumljavanje jednog hektra Parka prirode Medvednica, zagrebačke prirodne oaze kojoj je potrebna obnova. U proteklih nekoliko godina desetak oluja za koje se smatra da su posljedica klimatskih promjena, protutnjalo je Medvednicom i narušilo prirodnu ravnotežu šumskih ekosustava te ostavilo brojne posljedice u parku.

"Preko 50.000 m3 izvaljene drvne mase, otvorena klizišta i oštećena infrastruktura za posjetitelje, samo su neke od posljedica i ovom akcijom ćemo pripomoći njihovoj sanaciji“, rekao je Martin Šolar, direktor WWF Adria.

WWF je izdao i ovaj video kojim nam poručuju da naša budućnost započinje danas, odnosno da će naše današnje akcije odlučiti kako će izgledati sutrašnjica generacija koje dolaze.

U 2016. godini Sat za planet Zemlju će i dalje podržavati lokalne inicijative za promjenu klimatskih promjena, uključujući peticiju za 100 posto obnovljive izvore energije u Španjolskoj, zaštitu šuma i biološke raznolikosti u Africi, te osmišljavanje konkretnog rješenja za gorući problem sumaglice u jugoistočnoj Aziji.

Od 2007. godine, Sat za planet Zemlju mobilizirao je tvrtke, organizacije, vlade i stotine milijuna ljudi u više od 7.000 gradova i više od 170 zemalja na djelovanje za održivu budućnost, a u Hrvatskoj se prošle godine u akciju uključilo 56 gradova.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam