Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.03.2021. 10:33

Rimac Automobili 

Rimac u Zagrebu otvorio razvojni ured

U novom razvojnom uredu na zagrebačkom Jankomiru već radi oko 400 zaposlenika.

Rimac u Zagrebu otvorio razvojni ured

Uspješna hrvatska tehnološka tvrtka Rimac Automobili koja je osim po hiperautomobilima i tehnologijama za električne automobile visokih performansi, poznata i kao poslodavac koji stalno zapošljava nove djelatnike, otvorila je novi razvojni ured u Zagrebu, na adresi Savska Opatovina 36 u kojem već radi oko 400 zaposlenika.

U novom zagrebačkom uredu na 4.400 kvadratnih metara na dva kata smješteni su stručnjaci iz niza različitih inženjerskih odjela koji rade na razvoju sustava i tehnologije za električne i hibridne modele mnogih proizvođača automobila i vlastite modele tvrtke Rimac Automobili. Projekti uključuju razvoj baterijskih sustava, komponenti elektropogona poput motora, prijenosnika, invertera, upravljačke elektronike, kao i softverskih rješenja, razvoj sustava infotainmenta i sustava autonomne vožnje. Na novoj su lokaciji u prizemlju smještena su i 3 R&D laboratorija.

Rimac Zagreb Office 05

Zagrebački razvojni ured omogućio je da Rimac timovi budu organizirani po projektima na kojima trenutno rade, a uz vlastite projekte, trenutno je u tijeku više od 10 projekata za niz proizvođača u automobilskoj industriji. Kako se u Rimcu puno pažnje posvećuje edukaciji i razmjeni znanja, na novoj je lokaciji smještena i velika dvorana za edukacije s kapacitetom za 70 ljudi. 

Nakon otvaranja ovog novog ureda u Zagrebu, Rimac Automobili u Hrvatskoj posluju na 6 lokacija od kojih je 4 posvećeno istraživanju i razvoju. Zbog rastućeg broja projekata tim se kontinuirano širi. Danas je u kompaniji zaposleno gotovo 1000 djelatnika, a samo je tijekom prošle godine zaposleno 250 novih zaposlenika. Zapošljavanja su nastavljena i u ovoj godini. Za rad u novom uredu u Zagrebu Rimac već ima otvorene natječaje (link: https://www.rimac-automobili.com/careers/open-positions/r-d/), a velika potražnja je za pozicijama Infotainment Software Engineer, Mobile Software Engineers, Frontend Developer, Backend Developer, Embedded Software Engineer, Mechanical Engineer i Test Engineers.

Proizvodnja seli na zagrebački Jankomir, uskoro predstavljanje kampusa

Iz Rimca najavljuju da se kroz nekoliko mjeseci, radi potrebe za većim prostorom, proizvodnja seli iz Velikog Trgovišća na novu lokaciju na Jankomiru. Nova proizvodna lokacija bit će smještena na prostoru od 25.000 metara kvadratnih.

Rimac Zagreb Office 07

Javnosti će tijekom travnja biti predstavljen i veliki projekt izgradnje novog kampusa, jednog od najsuvremenijih centara tehnološke i automobilske industrije u Europi. U kampusu će biti smješteno sjedište tvrtke, moderna istraživačko-razvojna postrojenja, pametna tvornica visokotehnoloških komponenti i električnih automobila te dodatni popratni sadržaji.

Otvoren i razvojni ured u Velikoj Britaniji

Uz širenje na nove lokacije u Hrvatskoj u Rimcu je prije nekoliko dana najavljeno i otvaranje novog ureda tvrtke za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji. Rimac tim će u Velikoj Britaniji surađivati s britanskom automobilskom industrijom. Ured je otvoren u Warwick Enterprise Parku, a planira se zapošljavanje 30 ljudi do kraja ove godine.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->