Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.03.2021. 16:17

Akvizicija 

Hrvatski Five se prodao za 40 milijuna dolara

Zagrebačka tvrtka će dobiti oko 250 milijuna kuna i nastaviti poslovati unutar kompanije Endava.

Hrvatski Five se prodao za 40 milijuna dolara

Velika svjetska kompanija za digitalne usluge Endava sa sjedištem u Londonu, odlučila je kupiti hrvatsku agenciju i developersku tvrtku Five, poznatu i kao Pet minuta, za 40 milijuna dolara, odnosno nešto više od 250 milijuna kuna.

Nakon akvizicije, Five će ući u stopostotno vlasništvo Endave, a njezinih 157 zaposlenika će nastaviti razvijati svoja digitalna i softverska rješenja za postojeće i nove klijente, što znači da će hrvatska tvrtka postati svojevrsna podružnica Endave, koja zapošljava više od 4000 ljudi širom svijeta, a u našem dijelu Europe već ima svoje urede, odnosno u Sloveniji, Makedoniji, BiH i Srbiji.

Kao jedan od razloga zbog kojih je kupio Five, Endava navodi da će preko njega dobiti i brojne nove klijente, koji su većim dijelom smješteni u SAD-u, među kojima su i dobro poznati Rosetta Stone, Bullhorn Inc. i Napster.

"Vrlo smo uzbuđeni što ćemo se pridružiti Endavi. Odmah smo uvidjeli kulturološke sličnosti i bili smo vrlo uzbuđeni zbog interesa Endave za naše ljude i osnovne usluge, uključujući strategiju proizvoda, dizajn i marketing rasta. Vjerujemo da će nam se u okviru veće platforme i udruživanjem snaga s Endavom otvoriti još više mogućnosti za iskazati naš talent, kako bismo našim klijentima mogli pružiti dodatne mogućnosti i kapacitete", rekao je Viktor Marohnić, suosnivač FIVE-a.

Five je za brojne visokoprofilne klijente u SAD-u razvijao aplikacije, a možda vam je poznat po nadogradnji službene aplikacije Game of Thrones serijala pod nazivom A World of Ice and Fire – A Game of Thrones App.Vezani sadržaji
Ključne riječi akvizicija Five Endava Pet minuta
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->