Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.03.2021. 14:59

Lakše skuhat' nego smislit 

Nova stranica Coolinarike koristi pametni algoritam

Taste Machine algoritam razumije sve o hrani, analizira namirnice, recepte, prigode i trendove.

Nova stranica Coolinarike koristi pametni algoritam

Komičar Ivan Šarić, direktorica Korporativnog marketinga i komunikacija Podravke Marinka Akrap, CEO agencije Human Vanja Bertalan i food & travel bloger Domagoj Sever, održali su online predstavljanje nove, poboljšane i redizajnirane stranice Coolinarika.com, najpoznatijeg hrvatskog portala posvećenog hrani, za koji možemo reći da predstavlja svojevremenu "open-source" online enciklopediju kulinarskih recepata, na kojoj svatko može objavljivati svoje recepte i ponuditi ih velikom broju posjetitelja koji svakodnevno pretražuju ideje što kuhati za svakodnevne i posebne prigode.

1000x500-9f46649e-4c1b-11ea-ae4a-92f307bc0925 (2)

U opuštenoj atmosferi, uz razgovor sa Šarićem, glavni akteri pripremali su recept Čokoladna Muffin torta, koji im je odabrala Coolinarika upravo prema njihovim željama i idejama, a usput su i predstavili što ona još sve može i zna.

Nova Coolinarika razumije svoje korisnike i nudi personalizirani pristup s trenutačnim kulinarskim rješenjima, jednostavnija je za korištenje, omogućava brzo snalaženje i lakši dolazak do upravo onog recepta koji vam treba.

Ona je progresivna web-aplikacija (PWA) odnosno web-stranica prilagođena za mobilne uređaje kao prirodan odgovor na potrebe korisnika pametnih telefona. Pristupiti joj se može i kao mobilnoj aplikaciji, ali i na stolnom računalu.

Popis za kupnju još je jedna od njezinih praktičnih funkcionalnosti gdje se lako, iz željenog recepta, sve namirnice koje on sadržava jednostavno pretvaraju u popis za kupnju.

Takozvane Kolekcije omogućavaju korisnicima da željene recepte lako kategoriziraju i organiziraju te sami stvaraju vlastite kategorije recepata – primjerice jela s ribom, blagdanski recepti, razne pizze, variva, predjela…

1000x500-9f46649e-4c1b-11ea-ae4a-92f307bc0925 (1)

Za one kojima nedostaje ideja ili su pak zaboravili otići u kupnju nudi se praktična funkcionalnost U hladnjaku imam/nemam koja kroz posebnu tražilicu nudi mogućnost da korisnik odabere koje namirnice ima, a koje nema u hladnjaku i kuhinji te na temelju toga Coolinarika daje preporuku recepata koji točno odgovaraju zadanim kriterijima.

„Coolinarika je neupitno jedan od najjačih promotivnih projekata Podravke. Ono što su u 70-ih i 80-ih bile Male tajne velikih majstora kuhinje, to je u 2000-tima postala Coolinarika – mjesto koje ljudima daje inspiraciju i konkretne ideje što skuhati. Tijekom 2019. pojavila se potreba da moderniziramo Coolinariku, svjesni kako sve što je digitalno, brzo raste i treba se razvijati. Te smo godine radili pripreme i istraživanja, a cijelu 2020. vrijedno smo radili na projektu izmjene Coolinarike. Tako sada možemo predstaviti ne samo lijepu nego i pametnu kulinarsku stranicu koja je zapravo web-aplikacija. Personaliziranim pristupom s trenutačnim rješenjima Coolinarika postaje osobni asistent u kulinarskim avanturama te neizostavna pomoć dostupna u svakom trenutku. Vođeni idejom da je 'lakše skuhat' nego smislit', ponosna sam što Podravka u ovom trenutku sa svojim potrošačima može podijeliti ovakvu modernu, inovativnu, brzu i lako dostupnu kulinarsku platformu, za koju ne sumnjam da će još više i bolje ispuniti očekivanja svakog od dosadašnjih, ali i budućih korisnika“, rekla je Marinka Akrap.

1000x500-9f46649e-4c1b-11ea-ae4a-92f307bc0925

U srcu nove Coolinarike nalazi se algoritam, nazvan Taste Machine, koji „razumije“ sve o hrani – analizira namirnice, recepte, prigode i trendove – pa uzimajući pritom u obzir i osobni interes svakog korisnika, predlaže sadržaje koji bi mu se mogli svidjeti.

Coolinarika je također „naučila jezik regije“ jer njezin algoritam sada razumije da su „rajčica“, „paradajz“ i „pomidor“ ista namirnica, što je rezultiralo preciznijom klasifikacijom svih recepata i grupa jela te posljedično lakšim snalaženjem za posjetitelja i boljim preporukama sadržaja za svakoga.

Za pronalazak inspiracije, korisnih preporuka ili baš onog recepta kojim ćete oduševiti sebe i druge, otkrijte novu Coolinariku na https://www.coolinarika.com/Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->