Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.03.2021. 13:59

Rimac Automobili 

Porsche sad posjeduje četvrtinu udjela u Rimcu

Porsche je investirao dodatnih 70 milijuna eura u tvrtku Mate Rimca.

Porsche sad posjeduje četvrtinu udjela u Rimcu

Poznati proizvođač automobila Porsche, da sada je u tvrtki Rimac Automobili imao oko 15 posto udjela, no sada je odlučio uložiti dodatnih 70 milijuna eura, čime je postao vlasnik 24% tvrtke iz Svete Nedelje.

Porsche kaže da u Rimac automobile nije investirao isključivo zbog električnih hiperautomobila, jer je hrvatska tvrtka i jedan od vodećih proizvođača dijelova visokih performansi za električne automobile, što uključuje baterije i pogonske sustave.

Rimac-Battery-Assembly2

"Porsche je već obavio prve narudžbe kod Rimca za razvoj inovativnih komponenti", izjavio je zamjenik predsjednika uprave Porschea Lutz Meschke.

Rimac-C_Two-assembly-line-7

Nakon prve investicije Porschea 2018. godine, broj zaposlenih u Rimac Automobilima se povećao na 1000 ljudi, a Mate Rimac sada planira zaposliti brojne nove stručnjake koji će raditi na novim proizvodima i pokretanju linije za serijsku proizvodnju hiperautomobila C_Two.

Mate-Rimac

"Partnerstvo s Porscheom pomaže našoj kompaniji u razvoju i rastu, što je od velike koristi našim klijentima", navodi Mate Rimac.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->