Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.06.2022. 09:30

Investicija 

Rimac Grupa prikupila investiciju od 500 milijuna eura

Tvrtka Rimac Grupa prikupila 3,78 milijardi kuna (500 milijuna eura) privatnog kapitala u novom investicijskom krugu.

Rimac Grupa prikupila investiciju od 500 milijuna eura

Rimac Grupa prikupila je 500 milijuna eura (3,78 milijardi kuna) u investicijskom krugu D, čime je tržišna vrijednost kompanije premašila 2 milijarde eura. Ključni novi ulagači su SoftBank Vision Fund te Goldman Sachs Asset Management, uz sudjelovanje postojećih dioničara Rimac Grupe, uključujući Porsche i InvestIndustrial.

Mate Rimac i dalje posjeduje najveći udio u kompaniji. Rimac Grupa ima većinsko vlasništvo u Bugatti Rimac s 55% udjela, dok je ostalih 45% u vlasništvu Porschea. Rimac Technology je nedavnim izdvajanjem postala potpuno neovisna tvrtka u 100%-tnom vlasništvu Rimac Grupe.

Najnovija ulaganja odražavaju uspjeh Rimac Grupe u razvoju i isporuci sustava za električna vozila visokih performansi, ali i u vlastitom razvoju hiperautomobila. Prikupljeni kapital će prvenstveno biti iskorišten za daljnji razvoj Rimac Technology u području proizvodnje velikih serija za globalne automobilske proizvođače.

Rimac Technology povećava svoje proizvodne kapacitete i završava izgradnju novog Rimac Kampusa. Kada dostigne svoj puni kapacitet u Rimac Kampusu, Rimac Technology će moći proizvoditi desetke tisuća komponenti godišnje, u rasponu od hibridnih baterijskih sustava do cijelih platformi za druge proizvođače.

"Dok reorganiziramo Rimac Grupu, uspostavljamo nove proizvodne procese da bismo zadovoljili globalnu potražnju, zapošljavamo 700 novih zaposlenika samo u 2022., otvaramo nove urede na više lokacija u Europi i širimo proizvodnju u Kampusu i na drugim lokacijama", izjavio je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Rimac Grupa
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->