Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.04.2022. 20:06

Voicee 

U razvoju hrvatske pametne naočale za gluhe

VOICEE naočale u realnom vremenu u titlu na ekranu naočala ispisuju tekst riječi koje su upućene osobi.

U razvoju hrvatske pametne naočale za gluhe

Domaći start up GROW Josipe i Kristijana Benceka iz Novske lansirao je svoju prvu crowdfoundig kampanju u kojoj na platformi Indiegogo prikupljaju financijska sredstva za razvoj svojih naočala za gluhe osobe i osobe sa oštećenim sluhom.

U zagrebačkom Z centru, dvorani Hall Of Game, VOICEE naočale koje u realnom vremenu u titlu na ekranu naočala ispisuju tekst riječi koje su upućene osobi, predstavljene su okupljenima. Uz brojne goste, poslovne suradnike i investitore, službenom početku kampanje prisustvovali su i članovi Hrvatskog saveza za gluhe i nagluhe osobe.

VOICEE naočale u realnom vremenu u titlu na ekranu naočala ispisuju tekst riječi koje su upućene osobi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prošle godine Josipa i Kristijan Bencek prvi su puta javnosti pokazali svoju inovaciju koja je dakako dočekana sa oduševljenjem i s razlogom je već nekoliko puta nagrađena. Iako su razvili potreban softver i naočale su funkcionalne, postoji još prostora za razvoj kako bi 97 milijuna ljudi na svijetu riješilo problem koji imaju sa sluhom. 

DSCN1369

Trenutni prototip putem mikrofona prima zvuk koji potom šalje u cloud, a nazad ga vraća u obliku pisanog teksta koji se zatim projicira na staklo naočala. Testirali smo ga na gluhim osobama ali i na brojnim drugim ljudima. Iako se još uvijek susrećemo s nekim poteškoćama kao što su produljenje životnog vijeka baterije i slično, VOICEE naočale su spremne za upotrebu.“, rekao je Kristijan Bencek, tvorac naočala. 

Crowdfunding kampanja će biti aktivna 55 dana, a možete je pronaći na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->