Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.01.2016. 13:21

Vidi Top Hr aplikacije 

RBA na dlanu

Jedan mToken za mobilno i internet bankarstvo.

RBA na dlanu

Ukoliko korisnik aktivira mToken i to mu je jedini identifikacijski uređaj (nema drugoga tokena), u tom slučaju korisnik može koristiti i Internet bankarstvo i mobilno bankarstvo u sklopu jedinstvene mjesečne naknade od 7 kn, dok se kod konkurencije zasebno naplaćuju mobilno i Internet bankarstvo. Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) je prva na bankarsko tržište uvela mobilno bankarstvo, a kao komparativne prednosti RBA na dlanu mogu se izdvojiti jednostavnost korištenja i uporabljivost aplikacije. Ti se isti principi koriste i za Internet bankarstvo, za koje je RBA ove godine osvojila nagradu Masterweb i to  za najbolje Internet bankarstvo u Hrvatskoj. 

RBA na dlanu je aplikacija razvijena za sve platforme, odnosno prvo je bila razvijena za iOS i  Android. Naknadno je izbačena i verzija za korisnike WindowsPhone-a. Također, do nedavno je postojala i Java verzija, ali je podrška za tu platformu ukinuta jer nije više bilo potražnje od strane korisnika.

RBA na dlanu zauzima između 7 i 13 MB, ovisno o platformi i verziji operativnoga sustava koji se koristi na smartphoneu ili tabletu. Obzirom da je riječ o hibridnoj aplikaciji, neke je funkcionalnosti moguće nadograditi na serverskoj strani, odnosno, bez potrebe za nadogradnjom aplikacije kroz službene dućane aplikacija. Ako i takve nadogradnje uzmemo u obzir, onda možemo reći da se to radi u prosjeku jednom mjesečno.

Za RBA na dlanu je potrebna registracija. Kako se radi o aplikaciji mobilnoga bankarstva, registracija je iznimno bitna te postoje dvije opcije. Prva je dolazak u poslovnicu i ugovaranje usluga, a druga je putem internet bankinga, ako ga korisnik već koristi. U oba slučaja, korisnik dobiva aktivacijski kôd u dva dijela. Prvi dio se korisniku isprinta na papir (u poslovnici) ili prikaže na ekranu Internet bankinga, a drugi dio se šalje putem sms-a na broj mobitela. Nakon unosa aktivacijskog ključa, korisnik izabire PIN s kojim se kasnije ulogira u aplikaciju. Bitno je naglasiti da se ovaj postupak mora ponoviti sa svakom promjenom uređaja što je napravljeno iz sigurnosnih razloga, tj. da bi se izbjeglo kloniranje aplikacije na nekom drugom uređaju.

RBA na dlanu ima više od 70.000 downloada putem raznih dućana aplikacija, a aktivnih korisnika kojima je to većinom mjesto koje zamjenjuje poslovnicu, ima oko 30.000. 

Feedback korisnika je vrlo pozitivan. Povratne informacije koje u RBA dobivaju, pa i one negativne, koriste da bi dodatno usavršili iskustvo korištenja aplikacije te za odluku koje nove funkcionalnosti je potrebno ponuditi.

RBA na dlanu razvila je tvrtka Infinum, koje je jedna od najboljih hrvatskih developerskih tvrtki. 

POSEBNI FEATURE:  Poruke unutar aplikacije

Kod mobilnoga bankarstva najvažnija je jednostavnost korištenja i brzina. Također, osluškujući želje korisnika RBA, razvijali su se sustavi koji su uvelike unaprijedili RBA na dlanu, a koje korisnici najčešće koriste, poput platnoga naloga, foto naloga, mTokena i sl. Dodatno, mogu se vidjeti i detalji transakcija kreditnih kartica, oročenja, stanja kredita te čak i oročiti sredstva, a kao posebnost koja izdvaja RBA na dlanu od konkurencije je korespondencija putem poruka unutar aplikacije. 

INFO - RBA na dlanu 

- Android, Windows, iOS
- mToken vrijedi za mobilnu aplikaciju i Internet bankarstvo.
- Preko 70 tisuća dowloada i 30 tisuća aktivnih korisnika.
- Dostupne poruke unutar aplikacije.
- Dostupna za sve tri mobilne platforme.
- Aplikaciju razvila tvrtka Infinum.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->