Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.01.2016. 13:14

Vidi Top Hr aplikacije 

PBZ Wave2Pay: Mobilni novčanik

Host Card Emulation omogućuje NFC mobilna plaćanja bez korištenja fizičkog Secure Elementa.

PBZ Wave2Pay: Mobilni novčanik

PBZ Wave2Pay mobilni novčanik jedinstven je na hrvatskom tržištu jer uvodi novu Host Card Emulation tehnologiju koja omogućava NFC mobilna plaćanja bez korištenja fizičkog Secure Elementa u telefonu. PBZ Grupa bila je prva u svijetu koja je ovaj inovativni način plaćanja pomoću PBZ Wave2Pay mobilnog novčanika uvela za American Express kartice u travnju, kao i za virtualnu Visa Inspire karticu tekućeg računa Privredne banke Zagreb u studenom 2015. godine.

Detalji kartice kao i platni certifikati ne pohranjuju se unutar digitalnog novčanika i preuzimaju se iz oblaka svaki puta kad klijent otvori aplikaciju. Zbog toga prije pokretanja PBZ Wave2Pay aplikacije i započinjanja plaćanja, pametni telefon klijenta mora imati upaljenu mogućnost preuzimanja podataka ili mora biti povezan s Wi-Fi mrežom (i registriran na nju). To je preduvjet za preuzimanje vremenski ograničenih podataka iz oblaka koji su potrebni za izračun platnih certifikata.

Aplikacija mobilnog novčanika PBZ Wave2Pay zaštićena je lozinkom i mora se otvoriti svaki puta kad klijent izvrši kupovinu, a dok je aplikacija otvorena i aktivna, može se obaviti nekoliko kupovina. PBZ Wave2Pay mobilni novčanik omogućuje provjeru dostupnog salda tekućeg računa, kao i provjeru korištenja dnevnih limita te pregled popisa transakcija koje su učinjene virtualnim karticama (Visa Inspire i Amex).

Osim što podržava mobilna plaćanja, kroz PBZ Wave2Pay aplikaciju moguće je vidjeti stanje računa, napraviti uvid u transakcije učinjene virtualnom karticom uz prikaz lokacije potrošnje.

Beskontaktno plaćanje putem PBZ Wave2Pay mobilne aplikacije i virtualnih kartica dostupno je isključivo korisnicima Android mobilnih telefona koji moraju imati podršku za “Near Field Communication” (NFC) tehnologiju, instaliran Android operativni sustav KitKat 4.4. ili viši, koji podržava funkcionalnost “Tap & Pay” (“Dotakni i plati”).

Na ostalim operativnim sustavima (iOS i Windows) moguće je instalirati mobilnu aplikaciju PBZ Wave2Pay, ali u tom slučaju služi isključivo kao podrška za Visa Inspire Sticker karticu i omogućava pregled stanja računa, prometa učinjenih sa Sticker karticom te mogućnost aktivacije i deaktivacije Sticker kartice.

Veće promjene tj. nadogradnje aplikacije očekujemo nekoliko puta godišnje. Mobilna plaćanja su, obzirom na novu tehnologiju, vrlo dinamična i još uvijek podložna češćim promjenama. Sama dinamika ovisit će o uvođenju novih funkcionalnosti, ali i primjerice eventualnim mandatnim zahtjevima platnih shema. Trenutna produkcijska verzija aplikacije zauzima oko 27 MB prostora.

PBZ Wave2Pay uslugu moguće je ugovoriti u svim PBZ poslovnicama pod uvjetom da posjedujete odgovarajući mobilni uređaj te Visa Inspire platnu karticu ili ste osnovni ili dodatni korisnik American Express kartice s aktiviranom funkcionalnošću Virtualna American Express kartica. Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti s Google Play Storea, Apple Storea ili Windows Mobile Storea te je potrebno slijediti jednostavne korake za instalaciju i aktivaciju.

Razvoj PBZ Wave2Pay mobilnog novčanika i svih pripadajućih funkcionalnosti napravila je tvrtka Intesa Sanpaolo Card. Intesa Sanpaolo Card je članica Intesa Sanpaolo Grupe koja je procesor kartičnog poslovanja za Privrednu banku Zagreb. Tvrtka je osnovana 2009. godine, a uz procesiranje na inozemnim tržištima na kojima posluje Intesa Sanpaolo Grupa, ujedno pruža platna tehnička rješenja osobito u području inovativnih tehnologija plaćanja. 

POSEBNI FEATURE - Više kartica u jednoj aplikaciji

PBZ Wave2Pay aplikacija nije ograničena na samo jednu karticu te omogućava umetanje kartica više izdavatelja. Brandovi virtualnih kartica koji su trenutno podržani PBZ Wave2Pay uslugom su Visa Inspire kartica tekućeg računa u kunama Privredne banke Zagreb te American Express® kartice PBZ Carda (American Express charge (zelena) kartica, American Express Gold Card, The Platinum Card ili American Express kartica sa srcem).  U budućnosti će se usluga proširiti i na druge brandove. 

INFO: PBZ Wave2Pay 

- Android, iOS, Windows
- Beskontaktno plaćanje pomoću Host Card Emulation tehnologije i NFC-a.
- Prva beskontaktna American Express kartica u svijetu.
- Moguće je imati više kartica unutar aplikacije.
- Android uređaj i NFC preduvjeti za American Express karticu.
- iOS i Windows podržavaju Visa Inspire Sticker i ostale funkcionalnosti aplikacije.
- Aplikaciju razvila Intesa Sanpaolo Card.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam













   

*/-->