Nalazite se
  • Lifestyle
  • Netflix se pridružio Američkoj filmskoj asocijaciji
Članak
Objavljeno: 23.01.2019. 12:24

Netflix 

Netflix se pridružio Američkoj filmskoj asocijaciji

Filmski studiji Disney, Paramount, Sony, Fox, Universal i Warner Bros. dobili su novog člana

Netflix se pridružio Američkoj filmskoj asocijaciji

Netflix se pridružio Disneyu, Paramountu, Sonyju, Foxu, Universalu i Warner Bros.-u kao novi član Američke filmske asocijacije (MPAA).

„U ime MPAA i njezinih članica s oduševljenjem pozdravljam Netflix kao novog partnera“, izjavio je Charles Rivkin, predsjednik i glavni izvršni direktor MPAA. „Svi naši članovi potiču daljnji razvoj filmske i televizijske industrije, kako u kreiranju i pričanju priča, tako i dopiranjem do publike. Dodavanje Netflixa kao našeg partnera omogućit će nam učinkovitiji rad za globalnu zajednicu,“ dodao je Rivkin.

Je li jedan od razloga svrstavanja Netflixa u MPAA groundbreaking interaktivna epizoda Black Mirrora pod nazivom Bandersnatch o kojoj smo pisali ranije u siječnju, ne znamo. No, Netflixov sadržaj mogao bi dodatno porasti u kvaliteti jer pridruženjem Asocijaciji dijeli šest ogromnih gore navedenih studija. Valja napomenuti i Netflixov angažman u formiranju antipiratske grupacije u 2017., a poveznica između MPAA i Netflixa jest i zapošljavanje bivšeg izvršnog potpredsjednika MPAA Deana Garfielda prošle godine.

Inače, MPAA logotip zasigurno se vidjeli tisuću puta na odjavnim špicama filmova američke produkcije, no što on točno znači? Najčešće je vezan uz sustav rangiranja filmova pod nazivom „MPAA film rating“:

MPAA

G: General Audiences (Prikladno za sve starosne skupine)

PG: Parental Guidance Suggested (Predlaže se usmjerenje roditelja)

PG-13: Parents Strongly Cautioned (Sadržaj nije prikladan za djecu mlađu od 13 godina)

R: Restricted (Za mlađe od 17 godina gledanje dozvoljeno samo uz pratnju roditelja ili starije osobe)

NC-17: No One 17 and under admitted (Zabranjeno za mlađe od 17 godina)

On u moru drugih američkih sustava za rangiranje pomaže roditeljima da odluče o prikladnosti filmova za djecu i adolescente. Također, MPAA nikad nije javno objavio smjernice po kojima se filmovi kategoriziraju.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->