Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.06.2017. 12:55

IDC 

Windows Phone pada na nula udjela na tržištu

Mobilnoj Windows platformi analitičari predviđaju još gore rezultate od postojećih.

Windows Phone pada na nula udjela na tržištu

Poznato je da Windows Phone platforma koja uključuje i Windows 10 Mobile stoji jako loše na tržištu, a nova predviđanja analitičara IDC-a govore o tome da bi s ovakvom stopom pada do 2021. godine udio Microsoftovog mobilnog operativnog sustava stići na nulu.

U ovom trenutku udio mobilnih Windowsa drži samo 0,1 posto tržišta a IDC predivđa da će tijekom ove godine Microsoft prodati 1,1milijun telefona, što će biti pad od 80,9 posto u odnosu na godinu dana prije. IDC smatra da se Windows Phone (uključujući Windows 10 Mobile OS) vjerojatno nikad neće oporaviti, pa će malo iza kraja desetljeća u potpunosti nestati.

IDC kaže da isporuke uređaja na Microsoftovoj mobilnoj platformi nastavljaju padati zbog nedostatka novih hardverskih partnera, podrške developera i općeg pada entuzijazma za nju te se ne naziru znakovi oporavka. 

Posljednje glasine govore da se Microsoft sprema izvršiti veliki zahvat na platformi koju će u potpunosti redizajnirati i još ju više približiti desktop verziji Windowsa 10, a prvi uređaj na novoj platformi će navodno biti Surface Mobile koji se već nalazi u proizvodnji. Ukoliko je to točno, onda prognoza IDC-a možda neće biti točna, mada je teško očekivati da će i osvježeni mobilni Windowsi postati ozbiljni rival Androidu i iOS-u.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->