Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.04.2017. 13:36

Financijski rezultati 

Samsung predviđa najbolji kvartal u posljednje četiri godine

Čak ni povlačenje Note 7 uređaja s tržišta nije spriječilo Samsung u ostvarivanju velike zarade.

Samsung predviđa najbolji kvartal u posljednje četiri godine

Oni koji nisu svjesni stvarne snage Samsunga na globalnom tržištu mislili su da će mu velika afera sa zapaljenjem baterija Galaxy Note 7 uređaja stvoriti velike probleme u poslovanju, no to se očito nije dogodilo, niti bi se moglo dogoditi u doglednoj budućnosti.

Kako bi to demonstrirao Samsung je objavio svoja financijska predviđanja temeljena na preliminarnim izvještajima u kojima predviđa da će u prvom kvartalu ove godine zabilježiti operativni profit od 8,8 milijardi dolara, po čemu će mu to razdoblje od siječnja do ožujka 2017. biti najuspješniji kvartal u posljednje četiri godine.

Nadalje, Samsung očekuje da će tijekom prvog kvartala 2017. ostvariti prodaju u vrijednosti od 44,9 milijardi dolara, dok će operativni profit od 9 milijardi dolara značiti povećanje od 50% u odnosu na prvi kvartal prošle godine, što je očiti pokazatelj da je nakon navedene katastrofe s Noteom 7 došlo do oporavka koji južnokorejskom divu jamči sigurnost.

Velika dobit u prvom kvartalu dolazi od prodaje čipova i OLED ekrana, što znači da su te divizije izvukle Samsung iz Note 7 problema, koje je dodatno povećao i skandal s potkupljivanjem političara u Južnoj Koreji.

Samsungovi flagship telefoni Galaxy S8 i S8+ će krenuti u prodaju 21. travnja, pa će nam biti jako zanimljivo vidjeti kakvi će biti financijski rezultati drugog kvartala 2017.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->