Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.05.2017. 12:54

Goldman Sachs 

VR i AR tržište će vrijediti 80 milijardi dolara

Multinacionalna financijska tvrtka smatra da će AR i VR revolucionizirati financijsku industriju.

VR i AR tržište će vrijediti 80 milijardi dolara

Proširena i virtualna stvarnost još uvijek predstavljaju tehnologiju u ranoj fazi razvoja za koju još uvijek nismo sigurni hoće li preplaviti tržište ili će nestati poput 3D televizora i Google Glassa, koji su svojevremeno podjednako obećavali.

No velika financijska multinacionalna tvrtka Goldman Sachs Banking Group specijalizirana za bankarstvo, investicije i druge financijske poslove, predviđa da će VR i AR industrija revolucionizirati financijsku industriju jer će za 9 godina postati tržište vrijedno 80 milijardi dolara. Predviđanja Goldman Sachsovih analitičara zasnivaju se na nevjerojatnom rastu koji AR i VR ostvaruju te prihvaćanju od strane poslovnog sektora i potrošača.

Pored toga, Goldman Sachs vjeruje da je to tek početak jer bi vrijednost tržišta u daljoj fazi mogla dosegnuti više od 182 milijarde dolara, pa je jasno da financijske institucije i banke ne bi smjele ignorirati VR i AR.

Također navode da neke velike financijske tvrtke poput Fidelity Investmentsa već i same koriste Oculus Rift za vizualizaciju podataka u treniranju investitora za upravljanje svojim portfeljima koji su pretvoreni u 3D grad sa zgradama koje predstavljaju cijene, dionice i transakcije.

Pored toga VR i AR mogu pojednostaviti edukaciju, posebice specijalističke studije poput medicine za učenje anatomije i operativnih postupaka, dok o mogućnostima zabavnih sadržaja ne treba niti govoriti. Hoćemo li uskoro svi živjeti i raditi u virtualnim svjetovima saznat ćemo uskoro. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam