Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.07.2019. 13:53

Promo članak 

Pametni dom na Samsungov način

Samsung je razvio čitav povezani ekosustav pametnih uređaja.

Pametni dom na Samsungov način

Prije nekoliko godina izraz “pametni dom” vezao se isključivo uz nastupe tehnoloških tvrtki na raznim sajmovima i događanjima gdje su pokazivali prototipe pametnih kućanskih uređaja, rasvjete, televizora, hladnjaka i raznih gadgeta, no trebalo je proći dosta vremena dok ideja nije napokon stigla na tržište. Samsungova aplikacija SmartThings najbolje oslikava koliko su se stvari promijenile. Potrošači žele pametne uređaje koji će pamtiti naredbe koje su im date i unaprjeđivati performanse temeljem prethodno datih naredbi, pa su virtualni asistenti prisutni u sve više kućanstava i to ne samo kroz mobilne gadgete već i kroz fiksne uređaje kao što su televizori i hladnjaci koji sve više postaju centar našeg kućanstva. Oni su napravljeni kako bi nam olakšali svakodnevni život znajući što vam je potrebno u svakom trenutku.

Što je to pametni dom?

Pametni dom je onaj u kojem se uređajima i sustavima poput rasvjete, grijanja, klimatizacije, televizora, kuhinjskih aparata, računala, audio i video sustava te sustava kamera može daljinski upravljati iz bilo koje sobe u kući, kao i na daljinu s bilo kojeg mjesta na svijetu putem telefona ili interneta.

SmartThings 2

Samsungova aplikacija Samsung SmartThings najbolji je primjer kombinacije pametnih značajki i jednostavnog instaliranja i korištenja, što omogućuje njihovo korištenje čak i onima bez ikakvih tehničkih znanja. Kao primjere Samsungovih pametnih uređaja nove generacije možemo izdvojiti pametni televizor koji će vam pomoći u pronalaženju omiljenih programa i aplikacija, pametnu pećnicu koja će vam pomoći u pripremi jela bez bojazni da će ista biti nezadovoljavajućeg okusa, pametni hladnjak koji pamti što trebate kupiti u idućoj kupovini i pametnu klimu koja će se uključiti prije vašeg dolaska kući kako biste ušli u savršeno rashlađen dom. Sve te uređaje možete povezati i pratiti njihov rad s jednog mjesta na zaslonu Samsung Smart TV-a, pametnog telefona i Samsung Watch sata.

SmartThings 5

Samsung SmartThings danas poseban naglasak stavlja na bijelu tehniku koja postaje centar svakog kućanstava. Hladnjak je jedini aparat u kućanstvu koji obavlja svoju funkciju 24 sata dnevno, pa su inženjeri zaključili da ne treba štedjeti na funkcionalnosti, dizajnu i energetskoj učinkovitost aparata. Sve se više i u Hrvatskoj percipira važnost energetske učinkovitosti koja, osim što štedi energiju zapravo štedi novac tokom životnog ciklusa proizvoda.

Samsungove inovacije u bijeloj tehnici

Samsung Electronics zauzima jedno od vodećih mjesta u svijetu po ulaganju u istraživanje i razvoj te je stoga i broj inovacija poprilično velik.

U domeni televizora jedini su krenuli u razvoj QLED i micro LED tehnologije koja je otporna na burn in efekt, za razliku od OLED tehnologije. Samsung je ovdje otišao korak dalje i lansiranjem televizora 8K rezolucije omogućio potrošačima uživanje u sadržaju perfektne realnosti prikazom nevjerojatnih detalja.

Za perilice rublja razvijena je Add Wash tehnologija s dvoje vrata koja omogućuje korisniku da stavi naknadno komade rublja u perilicu za vrijeme pranja, dok QuickDrive tehnologija omogućuje brže pranje ne komprimirajući kvalitetu pranja rublja.

SmartThings 3

Tu je i Dual Cook Flex pećnica s dvostrukim vratima koja uz iskoristivost cijele pećnice, omogućava pečenje hrane na gornjem i donjem nivou pećnice s različitim temperaturama, dok Virtual Flame ploča refleksijom na posuđu imitira plinske plamene koji se veličinom prilagođavaju sukladno jačini kuhanja signalizirajući korisniku na jasan način kuha li se jelo na dovoljnoj temperaturi.

Za pranje posuđa Samsung u ponudi ima WaterWall perilicu za suđe koja putem vodenog zida pruža 100% pokrivenost unutrašnjosti vodenim mlazom pod iznimno jakim tlakom ostavljajući suđe besprijekorno čistim.

Povezanost je temelj pametnog doma

Samsungovi novi medijski uređaji i bijela tehnika međusobno su prožeti komunikacijom koja između ostaloga omogućuje da direktno na Smart televizoru prigušavate svjetla u sobi i prilagođavate rasvjetu za stvaranje kino doživljaja. Za upravljanje i kontrolu Samsungovih uređaja pametnog doma idealno će poslužiti i Samsug Smart Watch pametni sat, ukoliko ne želite sa sobom uvijek nositi pametni telefon sa SmartThings aplikacijom koji to isto omogućuje.

Dobar primjer su i Samsungovi pametni zvučnici koje možete povezati kroz čitavu kuću, pa ćete uvijek uživati u kvalitetnom zvuku dok prelazite iz prostorije u prostoriju.

Štedite vrijeme koje vam oduzima zasebno upravljanje pločom za kuhanje i napom pomoću funkcije Auto Connectivity. Ploča se može spojiti na SmartThings preko WiFi-ja i povezati s napom bluetoothom pa kada upalite ploču, možete automatski upaliti i napu.

SmartThings 4

Wi-Fi Control omogućuje daljinsko upravljanje Samsungovim robotskim usisivačem korištenjem aplikacije za pametni telefon. Jednostavnim dodirom možete pokrenuti ili ugasiti stroj, zadati vrijeme usisavanja i provjeriti povijest čišćenja kada ste izvan kuće. 

Više informacija o SmartThings pronađite na: www.samsung.com/hr/apps/smartthings

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->