Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.07.2019. 16:00

Obljetnica 

A1 slavi 20 godina na tržištu

Nakon prošlogodišnjeg rebrandinga A1, prijašnji Vipnet, proslavio je 20 godina od dolaska na hrvatsko tržište.

A1 slavi 20 godina na tržištu

Kao jedna od najvećih greenfield investicija, A1 se profilirao kao jedan od vodećih hrvatskih telekoma, pri čemu su 20-u godišnjicu proslavili predstavljajući rezultate neovisnog međunarodnog istraživanja P3. A1 osvojio je certifikat P3 Best in Test za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, a novinarima su se na svečanosti pohvalili CEO Jiry Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska i Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska.

20190702_113947

Tomislav Makar je naglasio: "Kontinuirano investiramo u razvoj mobilne mreže, a jedna od posljednjih je implementacija LTE Advanced Pro funkcionalnosti čime smo povećali kapacitete i omogućili mobilno surfanje do 1,35 Gbit/s na 4G mreži. Time smo već uoči samog početka turističke sezone osigurali maksimalan kapacitet na najopterećenijim lokacijama u kontinentalnom dijelu Hrvatske te brojnim turističkim mjestima“

A1 Hrvatska je i pružatelj konvergentnih usluga, a uz najbolju mobilnu mrežu za koju su dobili certifikat P3, kao jaku stranu naveli su i velika ulaganja u fiksnu mrežu na kojoj imaju najveće brzine preuzimanja sadržaja i minimalne latencije.

Istraživanje prema kojima su dobili ova priznanja, provedena su u najvećim gradovima i naseljima, te prometnicama pri čemu su se prikupljali podaci o kvaliteti usluge kod korisnika. Parametri koji su ulazili u ocjenjivanje su govorne usluge, kvaliteta učitavanja web stranica, YouTube streaming i preuzimanje sadržaja.

20190702_114128

Mobilnom A1 mrežom pokriveno je 99% populacije, od čega je 98% pokrivenost 4G mrežom. Naprednim se tehnologijama u 4G Advanced Pro mreži postižu brzine do 1,35 Gbps. A1 Hrvatska je prvi i jedini pružatelj nacionalne pokrivenosti NB IoT mrežom.

Kada je u pitanju fiksna mrežna, A1 Hrvatska raspolaže s ukupno 13 tisuća kilometara gradske i međugradske optičke mreže te pokriva 530 tisuća kućanstva u više od 50 gradova super-brzim internetom do 500 Mbps u komercijalnoj upotrebi.

Predsjednik Uprave govorio je o naglascima iz 20 godišnje povijesti kompanije s fokusom na P3 nagradu te na bližu 5G budućnost.

„Certifikat P3 Best in Test rezultat je visokih ulaganja u modernizaciju i kvalitetu mreže te snažnih i kontinuiranih investicija prema uvođenju 5G tehnologije u Hrvatskoj. Cilj je stvoriti sustav najviše kvalitete i spremnosti za mrežu pete generacije koja će Hrvatskoj donijeti jednaku povezivost u svim dijelovima zemlje.", rekao je Jiří Dvorjančanský.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->