Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.06.2019. 14:22

Apple 

Apple Pay dostupan u Hrvatskoj

Uz Apple Pay korisnici iPhonea, Apple Watcha, iPada i Maca mogu brzo i jednostavno plaćati u trgovinama i na internetskim stranicama

Apple Pay dostupan u Hrvatskoj

Hrvatski Appleovci (ujedno i korisnici Mastercard kartica) od danas mogu plaćanja obavljati putem Apple Paya.

Uz iPhone i Apple Watch korisnici mogu koristiti Apple Pay i tako plaćati u trgovinama, restoranima, taksijima, na samoposlužnim aparatima i drugim lokacijama. Pri kupnji uz Apple Pay u aplikacijama ili u Safariju nema potrebe za ispunjavanjem obrazaca ili ponovnim upisivanjem informacija o dostavi ili naplati. Svaka Apple Pay kupnja je autentificirana prepoznavanjem zjenice oka ili otiska prsta uz Face ID, Touch ID ili lozinku uređaja. Naravno, bitno je da prodajno mjesto podržava beskontaktno kartično plaćanje.

„Drago mi je da danas, zajedno s kompanijom Apple i partnerima iz bankarskog sektora, možemo korisnicima Mastercard kartica pružiti inovativnu uslugu Apple Pay. Europa predvodi beskontaktnu evoluciju – više od jedne od dvije transakcije su beskontaktne. Ova metoda plaćanja nudi brzinu i praktičnost te pokazuje entuzijazam europskih potrošača koji žele prigrliti nove tehnologije kao što je Apple Pay. Jednako je važna sigurnost transakcije koju osigurava Mastercardova tehnologija tokenizacije sigurno povezujući mobilni uređaj s platnom karticom“, istaknula je Sanja Žigić, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Mastercard_payments (2)

Sigurnost

Pri korištenju kreditne ili debitne kartice uz Apple Pay, broj kartice se ne pohranjuje na uređaju niti na Apple serverima. Umjesto toga, u sigurnosni element uređaja se pohranjuje jedinstveni kriptirani token ili broj računa uređaja (Device Account Number), a svaka se transakcija autorizira jednokratnim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Za više informacija posjetite poveznicu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple MasterCard plaćanje Apple Pay
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->