Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.08.2011. 09:10

LinkedIN 

LinkedIn povećao dobit i prihode

Poslovna društvena mreža Linkedin objavila je prvo tromjesečno poslovno izvješće od uvrštenja dionica na burzu u svibnju ove godine.

LinkedIn povećao dobit i prihode

Rezultati su premašili očekivanja. Tvrtka je povećala dobit i prihod, a njezina se dionica u četvrtak nakon zatvaranja burze popela za četiri posto na 99,02 dolara.

Analitičari su u prosjeku očekivali da će u tromjesečju od travnja do lipnja zabilježiti gubitak od četiri centa po dionici uz oko 104,5 milijuna dolara prihoda. Realnost je 4,5 milijuna dolara tj. 4 centa dobiti po dionici, uz prihod od 121 milijun dolara, zbog čega je LinkedIn bio jedna od rijetkih tvrtki čije su dionice u četvrtak poskupile.

Internetska tvrtka koja povezuje pojedince međusobno i s tvrtkama od drugog je tromjesečja lani, kada je ostvarila 983.000 dolara dobiti, do kraja lipnja ove godine povećala broj članova za 61 posto na 116 milijuna.

Mreža svake sekunde dobije dva nova člana i sada ih je već više od 120 milijuna. Linkedin je u svibnju ušao na burzu s početnom cijenom dionice od 45 dolara. Ubrzo se cijena udvostručila i od tada se drži na približno istoj razini.

U trećem tromjesečju očekuje rast prihoda na 125 milijuna dolara, a u cijeloj godini od 485 milijuna, što je gotovo dvostruko više nego 2010. godine. Linkedin veliku većinu prihoda dobiva od zaračunavanja pristupa tvrtkama koje žele više informacija o članovima, a manji od oglasa.

Vezani sadržaji
Ključne riječi dionice LinkedIn dobit
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam