Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.08.2011. 11:50

MasterCard 

U drugom tromjesečju MasterCard povećao dobit

Drugi najveći svjetski izdavač kreditnih kartica MasterCard je u svojem drugom tromjesečju ove godine povećao dobit za 33 posto.

U drugom tromjesečju MasterCard povećao dobit

Uz to, ima ambicije smanjiti prednost najvećeg konkurenta Visa na tržištu platežnih kartica. Dobit MasterCarda je premašila očekivanja analitičara i iznosi 608 milijuna tj. 4,76 dolara po dionici, a prihod će porasti za 22 posto tj. 1,7 milijardi dolara.

Dionice MasterCarda na burzi u New Yorku su odmah poskupile za 7,7 posto na 321,50 dolara. Tvrtka pod vodstvom glavnog izvršnog direktora Ajayja Bange se trudi iskoristiti nova pravila o poslovanju platežnim karticama, koje je u lipnju izdala centralna banka Federal Reserve i koja znatno ograničava monopole.

Trgovci po novim propisima mogu birati između dvije nepovezane mreže za obradu plaćanja i ograničava zaračunavanje troškova na 21 cent po transakciji. Visa, koja je 27. srpnja izvijestila o milijardu dolara dobiti u drugom tromjesečju, lani je provela 1050 milijardi transakcija platežnim karticama, a MasterCard 333 milijardi.

Vlasnici platežne kartice MasterCard su u drugom tromjesečju u SAD-u potrošili za 19 posto više nego u istom tromjesečju lani tj. ukupno 98 milijardi dolara. Vlasnici kreditnih kartica 129 milijardi, što je za 6,1 posto više nego lani. MasterCard namjerava povećati prihod i dobit širenjem usluga na nova tržišta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->