Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.10.2018. 10:55

Noć hakiranja 

Elitni hakeri okupljaju se u Zagrebu

Hakerima se nudi mogućnost da pobjedom na natjecanju osvoje 20000 kuna.     

Elitni hakeri okupljaju se u Zagrebu

Tijekom listopada obilježava se u cijeloj EU Mjesec kibernetičke sigurnosti ili „Cybersecurity Month“ u koji se i ove godine uključuje Algebra organizacijom dvodnevne  konferencije o kibernetičkoj sigurnosti i već tradicionalnim, cjelovečernjim natjecanjem elitnih etičnih hakera – „Hacking Night“.

Algebra upozorava kako se cyber kriminal događa svaki dan. Prema zadnjim procjenama financijska šteta od cyber kriminala na svjetskoj razini će do 2019. godine iznositi 2,1 bilijun dolara. Prvi i najvažniji korak u borbi s cyber kriminalom je podizanje svijesti ljudi o izazovima koje pred nas postavlja informacijsko doba.

"Među najugroženije institucije u pogledu kibernetičke sigurnosti ubrajaju se svakako financijske ustanove i banke. Stoga, na poziv Algebre, 25. listopada u Zagreb dolaze stručnjaci danske kompanije CSIS, te njihovog partnera Heimdal. CSIS je jedan od vodećih nezavisnih pružatelja usluga iz područja kibernetičke sigurnosti u Europi.

Potvrđeni od strane Gartner grupe, pružatelji su usluga specijalizirano za najveće financijske institucije te djeluju kao savjetnici raznih sigurnosnih agencija. Aktivno surađuju s Europol – Europskim Cybercrime Centrom te Europskom CyberSecurity Grupom (ECSG). Stručnjaci CSIS-a će u razgovoru s predstavnicima odjela za informacijsku i kibernetičku sigurnost hrvatskih financijskih institucija prikazati rezultate zadnjih istraživanja o cyber kriminalu", navodi algebra u svojem priopćenju.

Događanja se nastavljaju 26. listopada, kad Algebra organizira otvorenu konferenciju na temu "Izazovi računalne i kibernetičke sigurnosti – koliko smo spremni?". Središnji će dio konferencije biti okrugli stol na kojem će sudjelovati doc. dr. sc. Robert Kopal iz Algebre, dr.sc. Slaven Smojver, savjetnik u Direkciji supervizije informacijskih sustava Hrvatske narodne banke, Jurica Čular, stručni savjetnik u Zavodu za sigurnost informacijskih sustava, Ivica Ostojić, Tonimir Kišasondi i Bojan Ždrnja, stručnjaci za kibernetičku i računalnu sigurnost, te Ivan Maglić, Gartnerov analitičar. Panel raspravu će otvoriti državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić, a predavanja će održati i doc. dr. sc. Robert Kopal te dr. sc. Leo Mršić, direktor Algebra LAB-a.

Sudjelovanje na ovoj konferenciji besplatno je, no obavezna je prethodna registracija putem prijavnice: https://www.algebra.hr/lab/kampanje/listopad-mjesec-kiberneticke-sigurnosti/

U večernjim satima, također 26. listopada, Algebra održava i već tradicionalni „Hacking Night“ ili "Noć hakiranja". Radi se o praktičnom natjecanju u etičnom hakiranju, koje je prethodnih godina okupljalo ponajbolje hrvatske stručnjake za računalnu sigurnost, ali i studente te entuzijaste koje zanima ovo područje i koji se njime aktivno bave. Tijekom Noći hakiranja, hakeri rješavaju konkretne zadatke koje pripremaju stručnjaci za kibernetičku sigurnost, s ciljem stavljanja naglaska na važnost sigurnosti računalnih sustava i pravovremeno pronalaženje i otklanjanje sigurnosnih propusta u njima.

Timovi na natjecanje moraju ponijeti svoja računala, kao i svu dodatnu opremu za koju smatraju da će im trebati, a prijave za Noć hakiranja su obavezne na stranicama https://algebra.hr/lab/kampanje/hacking-night/

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->