Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.10.2018. 14:59

Rimac Automobili 

Pinifarina daje posao Rimcu vrijedan 600 milijuna kn

Rimčeva tvrtka će za talijanski autodizajnerski studio raditi elektropogon, baterije, hardver i softver.

Pinifarina daje posao Rimcu vrijedan 600 milijuna kn

Poznati talijanski autodizajnerski studio Automobili Pinifarina najavio je sklapanje ugovora u suradnji s tvrtkom Rimac Automobili u vrijednosti od 600 milijuna kuna.

Rimac će svojem novom partneru osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav za razvoj njegovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0.

Mate Rimac je povodom potpisivanja ovoga ugovora izjavio: "Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil - PF0. Ovo  partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila."

tipup_pfzero_teaser_ny_2018

Michael Perschke, izvršni direktor tvrtke Automobili Pininfarina, rekao je: "Od trenutka kad sam upoznao Matu, znao sam da on i njegov tim u Rimcu mogu pružiti stručnost za dostaviti nezaboravno iskustvo vožnje koje odgovara visokim standardima dizajna koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u jedan izniman automobil, PF0.“

Tvrtka Automobili Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, pokrenuta je u travnju 2018. s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi. Najavljeni PF0 na kojrm je ostvarena suradnja S Rimcem, prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, a bit će predstavljen 2019. godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->