Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.10.2018. 16:26

Rebrandiranje 

Vip službeno promijenio ime u A1

Nakon 19 godina na hrvatskom tržištu Vipnet d.o.o. je službeno promijenio naziv kompanije u A1 Hrvatska d.o.o.

Vip službeno promijenio ime u A1

Nakon 12 godina kao dio A1 Telekom Austria Grupe, VIPnet i službeno dobiva brending cijele grupe, što će do 2020. godine slijediti sve podružnice ove kompanije. Uz to što sada glavni logo postaje veliko crveno slovo A i manje crno 1, novitet je da nestaju podbrandovi poput B-neta koji ostaje samo kao ime proizvoda i Metroneta koji nestaje potpuno iz nazivlja. Od sada postoje samo A1 i Tomato kao brandovi. Dio koji se bavio poslovnim korisnicima i nosio dio imena Metronet postaje A1 business solutions. Ideja ove promjene je da se pod kapom A1 nazivlja napravi jak brand za život u digitalnom dobu, rekao je na predstavljanju novog imena predsjednik Uprave A1 Hrvatska Jiri Dvorjačansky.

Za korisnike bi ova promjena trebala biti neprimjetna. Nema potrebe za promjenom opreme, pretplatničkih brojeva, SIM kartica ili ugovora. Sve usluge i neiskorištena sredstva vrijede i nakon promjene imena.  U skladu s promjenom imena, mijenjaju se i nazivi nekih usluga, pa Moj Vip postaje Moj A1, Vip Noe A1 Xplore TV, Vipme u A1 usluga na bonove. Postojeće email adrese i login podaci ostaju nepromijenjeni, dok se mobilna aplikacija mora nanovo skinuti.

20181001_103336

A1, osim što je novo ime kompanije, u taj novi početak namjerava jako krenuti, pa su najavljene nove usluge poput A1 digital kao nova cloud usluga za poslovne korisnike. A1 priprema Smart Home uslugu kao i A1 Explore glazbenu uslugu, ekskluzivne sadržaje poput nogometne lige prvaka ali i A1 brandirane telefone u skoroj budućnosti.

Što se tiče infrastrukture planira se uvođenje 5G mreža koje se već pripremaju i neki elementi su već spremni. Kod fiksne infrastrukture ovaj tjedan bi preko 500 tisuća kućanstava trebalo imati pristup optičkoj infrastrukturi, a cilj je da bi 1,2 milijun kućanstava trebao imati pristup ovoj usluzi. Radi se za B2B korisnike i na novom Tier 3 Data centru.

20181001_105301

Za korisnike je A1 pripremio neke poklone. Svi pretplatnici koji koriste novu Moj A1 aplikaciju dobit će 10 GB podatkovnog prometa, a svi bonaši 2 GB. Postojeći i novi korisnicu mogu dobiti popust od 1200 kn na novi televizor ili pametni telefon uz aktivaciju nove usluge. Za sve korisnike A1 digitalne, satelitske i A1 Xplore usluge cijeli će listopad besplatno moći pratiti sve PlanetSport kanale i ekskluzivne prijenose UEFA lige prvaka.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Vipnet A1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->