Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.09.2018. 09:47

Tužba 

Qualcomm optužuje Apple za dogovaranje s Intelom

Apple navodno nezakonito dijeli Qualcommovu tehnologiju i izvorne kodove s Intelom.

Qualcomm optužuje Apple za dogovaranje s Intelom

Poznati proizvođač mobilnih čipova Qualcomm, tužio je Apple na sudu u Kaliforniji, pod optužbom da nezakonito dijeli povjerljive informacije o njegovim tehnologijama s Intelom, kako bi proizvodili čipove koji će imati bolje performanse od njegovih.

Qualcomm je godinama bio glavni Appleov dobavljač čipova za iPhoneove i drugi hardver, no Apple se nedavno u potpunosti okrenuo Intelu, koji za nove iPhone XS i iPhone XS Max telefone proizvodi  modem i komunikacijske čipove.

U tekstu tužbe Qualcomm navodi da su Appleovi inženjeri Intelovim stručnjacima dali Qualcommov povjerljivi izvorni kod, kako bi mogao poboljšati performanse svojih čipova, usprkos ugovoru otajnosti tih podataka, koji su Qualcomm i Apple sklopili kada su svojevremeno surađivali.  

Pored toga, Qualcomm je sudu predao i odvojenu tužbu u kojoj optužuje Apple za korištenje njegovih patenata bez plaćanja licenci. Ekipa iz Cupertina i Intel niti jednu optužbu zasad ne žele komentirati.

Inače, zanimljivo je da je Američka Savezna trgovinska komisija FTC nedavno izjavila kako se ne slaže s načinom na koji Qualcomm želi naplaćivati licence za svoje tehnologije jer time ugrožava konkurentnost tržišta.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple Intel čipovi Qualcomm
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->