Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.10.2018. 16:11

A12Future 

AI pomaže Hrvatskim tvrtkama u poslovanju

Zagrebačku konferenciju o poslovnoj primjeni AI-a obilježit će veliki svjetski stručnjaci.

AI pomaže Hrvatskim tvrtkama u poslovanju

Druga konferencija o poslovnoj primjeni umjetne inteligencije – AI2Future, održava se u Zagrebu, od 11. – 12. listopada 2018. u organizaciji AlgebraLAB-a, DRAP.ai i EVENTE01. Na konferenciji će uvid u aktualne trendove i mogućnosti razvoja na području umjetne inteligencije ponudit neki od vodećih ljudi iz industrije i akademske zajednice iz svijeta te oni koji se bave ovim područjem u Hrvatskoj.

Ovogodišnju konferenciju obilježit će zanimljivi stručnjaci s ovog područja, pa listu predavača predvodi Ramanathan Srinivasan, suosnivač tvrtke ZASTI.ai iz Indije koja funkcionira kao AI platforma za predikciju rizika i poboljšanje poslovne aktivnosti u područjima avio-industrije, zdravstva, osiguranja i sigurnosti. Osvajači su prestižnih natječaja, a jedni su od svega par startupa koji su ušli u akceleracijski program Airbus BizLaba. Vrlo važno područje AI etike predstavit će profesorica Virginia Dignum koja predaje Social Artificial Intelligence na Delft University of Technology u Nizozemskoj dok će najnovija istraživanja s NLP područja te kako ih pretočiti u poslovni projekt kroz prezentaciju istaknuti Roman Klinger, profesor na Institute for Natural Language Processing, Uni of Stuttgart.

AI 1

Posebnu pažnju sigurno će izazvati dvije gošće koje imaju puno iskustva u radu sa startupima s AI područja. Iz Indije dolazi Vandhana Ramanathan suosnivačica WSquare, vrlo uspješne inkubacijske platforme za žene koja je uz brojne tehnološke programe nedavno organizirala prvi AI Hackaton za žene na kojem je sudjelovalo 100+ ženskih timova. Iz Londonskog Startupbootcamp na konferenciju dolazi direktorica programa Tshidi Hagan. Njezino dugogodišnje iskustvo u mentoriranju, osiguravanju korporativnih ulagača i pružanju podrške startupovima u pronalaženju poslovnih modela biti će neprocjenjivo svima koji razmišljaju o osnivanju tvrtke na AI području. 

AI 4

Vrijedi svakako izdvojiti dva gostujuća predavača s naših područja, a koji već dugi niz godina grade karijeru u Njemačkoj tehnološkoj industriji. Davor Andrić, CTO AI & Analytics iz tvrtke DXC Technology, prezentirati će najnovije trendove s područja autonomne vožnje dok će Danko Nikolić, Research Fellow na Frankfurt Institute for Advanced Studies te Head of AI u tvrtki savedroidAG predstaviti kako kreiraju AI tehnologiju koja pomaže klijetima pri ulaganju u kriptovalute.

Više informacija o konferenciji mogu se pronaći na www.ai2future.comVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->