Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.11.2019. 09:51

Zagreb Connect 

Ilan Mor: Ili inovirate ili nestanete

Na Zagreb Connectu nagrađeni najuspješniji startupovi Startup Factorya.

Ilan Mor: Ili inovirate ili nestanete

U Zagrebu se održala šesta po redu međunarodna startup konferencija Zagreb Connect  koja podupire mlade poduzetnike u njihovim poslovnim idejama, prati njihov razvoj i stvara uvjete za njihovo poduzetničko okruženje na području Republike Hrvatske i šire. Predakceleracijski program Startup Factory Zagrebačkog inovacijskog centra kroz edukaciju, mentoriranje, promociju i podršku umrežava mlade timove inovatora i daje im priliku da pronađu svoj put na tržištu. Na ovogodišnji su se Factory mogli prijaviti startup timovi s visokotehnološkim, inovativnim i disruptivim rješenjima u deset preporučenih područja.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a je izjavio: "Razvojni timovi i mladi startup-ovi s potencijalom internacionalnog rasta, koji razvijaju inovativne proizvode, stalno su nam u fokusu pa tako i kroz četvrti ciklus Startup Factory-a. Kroz Zagreb Connect, na primjerima onih koji su s uspjehom započeli i prije 25 godina i oni koji su uspjeli uz našu podršku tek nedavno, pokazali smo kako Grad Zagreb i Hrvatska mogu biti dobra polazna točka za svjetske uspjehe. Zahvaljujem Gradu Zagrebu te svim partnerima i sponzorima koji su nas podržali i koji s nama grade bolju budućnost."

ZF1

Ante Janko Bobetko, član Uprave za inovacije HAMAG-BICRO-a naglasio je kako snažno podržava razvoj poduzetništva, a posebno inicijative koje imaju za cilj razvoj inovacija. "Želja nam je podržati projekte i pružiti im podršku u najosjetljivijem dijelu razvoja - dovršetku proizvoda ili usluge i zato ćemo obuhvatiti što više poduzetničkih inicijativa. Startup-ovci, možete biti sretni što ste ovdje jer to znači imate nešto vrijedno. Bez obzira na rezultate - ne odustajte jer ste vi snaga koja je pokretač gospodarstva i društva."

I ove je godine zemlja partner bila Država Izrael čiji je veleposlanik u Republici Hrvatskoj Ilan Mor u svom keynoteu naglasio da je Izrael postao vodeća zemlja na području inovacija i tehnologija. "Ako smo uspjeli mi - mala zemlja u neprijateljskom okruženju, onda uspjeti može svatko. Vremena se brzo mijenjaju, a inovacije su jedini način na koji konzistentno dodajete vrijednost proizvodu ili usluzi u kompetitivnoj globalnoj ekonomiji. Izrael je epicentar startup inovacija izgrađen na bazi mnogih tvrtki koje su uspjele na međunarodnom tržištu i u brojnim područjima." Dodao je kako je izraelski duh za uspješnost izgrađen na temelju pet faktora: obrana i vojska, istraživanja, uloga i potpora Vlade, obrazovanje i networking, i na taj načim "mi mijenjamo budućnost sada."  U nekoliko je navrata poručio ključnu poruku: "Budućnost pripada inovacijama. Ili inovirate ili nestanete."

Ove godine obilježava se 25 godina podupiranja visokotehnološkog poduzetništva u Zagrebu. Kroz Startup Factory do sada je prošlo 56 timova koji su dobili 2 milijuna kuna sredstava za svoj razvoj, a u inkubatoru je danas stotinjak tehnoloških startup tvrtki. Na panelu posvećenom zagrebačkom tehnološkom putu naglašeno je kako je za uspjeh potrebno zacrtati cilj, biti uporan, ne gubiti nadu i vjerovati u sebe i svoj projekt. Najteži je put od ideje do realizacije koji zahtjeva mnogo truda i vremena, ali se na kraju upornost isplati.

Povodom obilježavanja dodijeljena su i priznanja:
• najuspješniji ZICER alumni je tvrtka ALTPRO

CONNECT_ALTPRO

• najuspješniji Startup Factory tim je startup HUBBIG

CONNECT_HUBBIG

• najuspješniji natjecatelj Zagreb Connecta je tvrtka AMODO

CONNECT_AMODO

Na konferenciji su među 16 finalista odabrani pobjednici Startup Factorya koji su se natjecali za ukupni novčani nagradni fond u iznosu od milijun kuna.

Ukupni pobjednik je tim NUOTWO koji je osvojio 200.000 kuna za projekt ugradbenog panela koji se montira na zgrade s unutrašnje strane s ciljem filtriranja okolnog zraka mikrobiološkim fiksiranjem CO2 i stvaranja biomase koja se može koristiti kao stočna hrana, gorivo, pa čak i kao dodatak ljudskoj prehrani.

SF pobjednici

Po 160.000 kuna osvojili su LafTonic ShowPitcher za softver za istraživanje TV publike, Recorr QCQ za uređaj koji služi za mjerenja impedancije zaštitnih premaza na metalu, Mundus Education System za društvenu igru koja služi kao pomagalo u učenju, A-SAP za sustav instrumenata koji će moći prepoznavati značajke tuče poput veličine i količine zrna te kinetičke energije i  biti u stanju s visokom preciznošću i u realnom vremenu prepoznati sve relevantne karakteristike tuče (broj zrna, dimenziju, kinetičku energiju itd.) i Hero Factory za platformu koja služi kao savjetnik za digitalni marketing.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->