Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.11.2015. 09:36

ICT Gold Award 2015 

Blink d.o.o. implementirao najbolju IT infrastrukturu

IT infrastruktura je kritična za uspjeh modernih organizacija.

Blink d.o.o. implementirao najbolju IT infrastrukturu

Poslovni IT portal IT Biz Crunch je u sklopu ICT Gold Award 2015 konferencije, tvrtki Blink d.o.o. dodijelio nagradu za najbolje implementirano rješenje u kategoriji "IT infrastructure". Korisnik njihovog rješenja je Podzemno skladište plina d.o.o., tvrtka pod nadzorom Vlade, koja je nacionalni operator sustava skladišta plina. PSP ima veliku stratešku važnost jer upravlja zemnim plinom, jednim od najvažnijih energenata uopće. Rješenje tvrtke Blink d.o.o. je sveobuhvatno rješenje backupa i replikacije koja jamči povrat podataka u manje od petnaest minuta. U Podzemnom skladištu plina odabrali su sustav koji održava dvije sigurnosne kopije njihovih podataka te tako ne moraju brinuti o sigurnosti svojih informacija. 

Pošto podaci odlaze van iz tvrtke, vrlo je velika važnost sigurnosti. Sve što odlazi van preko "crne kutije" enkriptirano je prema specifikaciji AES 256 koju je propisala američka institucija National Institute of Standards and Technology (NIST). 

CEO tvrtke Blink d.o.o. Roko Babić: "Konferencija je odrađena na nivou i bilo je puno poznatih i zanimljivih ljudi, tako da je pozitivan dojam u svakom slučaju. Dobili smo neke nove ideje, bili su zaista inspirativni keynote govornici i mislim da od njih svi možemo puno naučiti. Što se rješenja tiče, teško je reći koliko smo ga dugo razvijali. To je naš jedan 'knowhow' otkad postoji tvrtka Blink, ali intenzivno se na tome radilo nekoliko mjeseci." 

Što je IT infrastruktura? 

IT infrastruktura se odnosi na širu kategoriju koja uključuje hardver, softver, mrežne resurse i usluge potrebne za efikasne operacije IT okruženja. IT infrastruktura je kritična za uspjeh modernih organizacija u kojoj najčešće moraju biti balansirani visoki troškovi sa svestranom i robusnom funkcionalnošću. 

Klijenti zahtijevaju sisteme bazirane na tehnologiji oblaka, manje brinu o tehnologiji koja stoji iza toga a više o funkcionalnosti, svestranosti i responzivnosti u realnom vremenu. Klijenti sve više preferiraju IT infrastrukturu kao uslugu, takva rješenja funkcioniraju po principu ključ u ruke te sa vidom plaćanja poput pretplata. Vrijeme neprekidnog rada je ključno kako se tvrtke okreću prema modelu poslovanja 24/7/365. 

Izvor: IT Biz Crunch

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam