Nalazite se
  • Zdravlje
  • Ford spreman za uvođenje egzoskleta u sve tvornice
Članak
Objavljeno: 08.08.2018. 10:45

EksoVests 

Ford spreman za uvođenje egzoskleta u sve tvornice

Poznati proizvođač automobila vjeruje da će egzoskeleti smanjiti broj ozljeda i profesionalnih oboljenja

Ford spreman za uvođenje egzoskleta u sve tvornice

Ford već više od godinu dana u nekoliko svojih pogona testira egzoskeletske sustave pod nazivom EksoVests koje izrađuje tvrtka Ekso Bionics i smatra kako su spremni za uvođenje u sve njegove tvornice u kojima se sklapaju nova vozila. EksoVests sustavi potpore namijenjeni su prvenstvenu radnicima koji čitav dan rade s rukama podignutim iznad glave i izvode svakodnevno nekoliko tisuća istih pokreta, što ih čini podložnim ozljedama, ali i mnogim profesionalnim oboljenjima mišića, kosti i kralježnice.

Egzoskelet Ford

Egzoskeleti ne koriste nikakve motore, već čitavu potporu pružaju pasivnim sustavom prijenosa koji radnicima može "skinuti" između 2,5 i 7,5 kg težine, a kada osoba podigne ruke iznad glave pruža mu dodatnu podršku, odnosno čim više korisnik podigne svoje ruke, to će mu potpora egzoskeleta biti veća.  

Ford je od Ekso Bionicsa naručio 75 egzoskeleta, no kaže kako je to samo početak, pa će uskoro svi njegovi zaposlenici u pogonima za sklapanje automobila koristiti EksoVest sustave koji su prilagođeni upravo njihovim potrebama.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam