Nalazite se
  • Pop Tech
  • Testni Hyperloop postigao rekordnu brzinu
Članak
Objavljeno: 23.07.2018. 17:31

WARR Hyperloop 

Testni Hyperloop postigao rekordnu brzinu

Natječaj koji je pokrenuo SpaceX trebao bi unaprijediti tehnologiju Hyperrloop vlakova.

Testni Hyperloop postigao rekordnu brzinu

Njemački studenti iz tima WARR Hyperloop osvojili su prvo mjestu na natjecanju 2018 SpaceX Hypeloop Pod Competition, jer je njihov "vagon" na testnoj dionici tunela dužine od 1,2 km uspio postići brzinu od 467 km/h. Ovo natjecanje pokrenuo je Muskov SpaceX s idejom da studentski timovi poboljšavaju brzinu svojih modela Hyperloopa i time doprinesu razvoju novih tehnologija koje će omogućiti da budući vlakovi na elektromagnetski pogon u cijevima pod vakuumom putuju nadzvučnim brzinama, kao što je to zamislio Elon Musk prije nekoliko godina.

Ekipa tima WARR Hyperloop koja dolazi s Tehnološkog sveučilišta u Münchenu, stigla je u Kaliforniju sa svojim WARR Hyperloop 3 modelom i uvjerljivo potukla dva konkurentska tima iz Nizozemske i Švicarske čiji „podovi“ su postigli upola manje brzine, kao što možete vidjeti u ovom videu.

WARR Hyperloop je zapravo srušio svoj rekord iz 2017. godine koji je iznosio 323 km/h.

Iz testnog tunela koji je izgradio SpaceX izvlačio se zrak kako bi se smanjili otpor zraka i trenje, a za razliku od prijašnjih natjecanja, svi "vagoni" su morali imati vlastiti pogon. Naime, do sada su vagoni bili pokretani "guračem" kojeg je izradio SpaceX.

Na natjecanju se pojavio i Elon Musk koji je čestitao svim timovima i pohvalio ih zbog predanog rada na onome što je ne tako davno bilo samo plod njegove mašte.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->