Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.09.2013. 12:36

Cornell 

Antistresna jakna s masažom

Studenti izumili jaknu koja vas lagano masira i time oslobađa od stresa.

Antistresna jakna s masažom

Tim studenata Sveučilišta Cornell, izumio je električnu jaknu koja posjeduje male motore uz čiju vas pomoć može masirati dok je nosite. Studenti vjeruju kako bi njihov odjevni predmet mogao biti vrlo koristan za oslobađanje od stresa, obzirom da je poznato da dodiri tog tipa kod ljudi stvaraju osjećaj opuštanja i ugode, kao što i mala djeca slično reagiraju kada ih dodiruju njihove majke.

v2

Drugim riječima, ova jakna nije dizajnirana da vam pruži pravu "grubu" medicinsku masažu, već oponaša ljudski dodir slabijeg i srednjeg intenziteta.

Mladi znanstvenici smatraju kako je oslobađanje od stresa vrlo važno za borbu protiv raznih popratnih učinaka koji dovode do razvoja bolesti i psihičkih poremećaja, pa je tako prema Svjetskoj zdravstvanoj organizaciji, stres na poslu koštao američki biznis 300 milijardi dolara godišnjih gubitaka zbog gubitka produktivnosti, troškova liječenja i bolovanja djelatnika.

Studenti su za svoj izum dobili Innovation Award nagradu u visini od 10.000 dolara, a ovih dana su predali i patentni zahtjev, pa se nadaju kako će im to omogućiti dalji rad na dizajnu antistresne odjeće, što bi ju jednog dana trebalo dovesti i na tržište.

Kao veliku prednost navode činjenicu da jakna nimalo ne podsjeća na neki medicinski uređaj, te se može nositi posvuda. 

Izvor: Sveučilište Cornell

Vezani sadržaji
Ključne riječi stres jakna Cornell masaža
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->