Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.04.2024. 08:57

Boeing 

VIDEO: Starliner za posadu integriran na Atlas V

Boeingova svemirska letjelica za posadu sada se nalazi na vrhu rakete Atlas V i čeka lansiranje u svibnju.

VIDEO: Starliner za posadu integriran na Atlas V

Boeing je objavio da je njegova prva letjelica koja će 6. svibnja prevoziti astronaute u svemir, CST-100 Starliner, izašla iz tvornice na transportnom vozilu s 18 kotača i polako se na uputila prema 16 km udaljenom uzletištu United Launch Alliancea u postaji Svemirskih snaga u Cape Canaveralu.

GLNrqjSXkAALyRL

Pristigavši na destinaciju ispred lansirne rampe, Starliner je potom podignut i integriran na vrh ULA-ine rakete Atlas V, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prijevozu Starlinera i integraciji na raketu su nazočili i astronauti koji će s njime letjeti na ISS u prvoj operativnoj misiji Starliner-1, uključujući NASA-ine astronaute Scotta Tinglea i Mikea Finckea te Joshuu Kutryka iz Kanadske svemirske agencije, a na događaju se pojavio i japanski astronaut Kimiya Yui, koji je 2015. boravio u svemiru (na ISS-u) 141 dan. On za sada još nije raspoređen za svemirski let, ali se očekuje da bi mogao poletjeti u jednom od idućih Starlinera.

GLRkj-NWEAAywCs

Sada je imao priliku uvjeriti koliko se Starliner i Atlas V razlikuju od Soyuza i ruske rakete s kojom je on putovao u svemir.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Boeing
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->