Nalazite se
  • Sci Tech
  • Znanost
  • VIDEO: Aplikacija zna jeste li dosadni vašim sugovornicima
Članak
Objavljeno: 29.08.2014. 12:58

SHORE 

VIDEO: Aplikacija zna jeste li dosadni vašim sugovornicima

Aplikacija za Google Glass naočale prepoznaje emocije osoba koje snimate kamerom.

VIDEO: Aplikacija zna jeste li dosadni vašim sugovornicima

Mada Google tvrdi da on osobno nema namjeru proizvoditi takav softver, činjenica je da mnogi developeri razvijaju različite vrste aplikacija za Google Glass naočala koje se bave prepoznavanjem lica.

Znanstvenici njemačkog Fraunhofer Instituta za integrirane sklopove (IIS), predstavili su svoju aplikaciju pod nazivom SHORE, koja predstavlja softver za prepoznavanje lica i detekciju emocija iz facijalnih izraza.

U bazi aplikacije se trenutno nalazi oko 10.000 facijalnih izraza, temeljem čijih značajki algoritam može prepoznati emociju koju snimaju Googleove pametne naočale, pa ćete saznati jesu li vaši sugovornici ljuti, veseli, tužni, iznenađeni, ili im je jednostavno dosadno u vašem društvu.

Znanstvenici kažu da se njihova tehnologija temelji na prepoznavanju strukturalno temeljenih značajki i algoritama sa sposobnošću učenja, pa će s vremenom biti sve preciznija u određivanju emotivnih stanja snimljenih osoba, čak i ako njihove face ne održavaju emocije previše očito.

Pored toga SHORE aplikacija može prepoznati spol osoba, pa čak i njihovu dob, te se može koristiti za razne svrhe, uključujući interaktivne igre i analize istraživanja tržišta za marketinške potrebe.

Također navode da algoritam sve kalkulacije izvodi u realnom vremenu i to isključivim korištenjem procesora ugrađenog u same naočale, a ti podaci nikada ne odlaze izvan naočala, za razliku od nekih drugih analitičkih programa koji se temelje na sustavima u oblaku. poput Emotienta o kojem smo već pisali.

Izvor: Fraunhofer IISVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->