Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.03.2014. 14:06

Emotient 

VIDEO: Aplikacija za Google Glass prepoznaje emocije

Googleove pametne naočale moći ćete koristiti za otkrivanje emocija vaših sugovornika.

VIDEO: Aplikacija za Google Glass prepoznaje emocije

Tvrtka Emotient objavila je kako je započela zatvoreno beta testiranje svoje aplikacije za Google Glass naočale, koja omogućuje praćenje lica i analiziranje izraza iz slike koja se snima kamerom, sa svrhom prepoznavanja emocija kod ljudi.

Emotient ovo ne drži narušavanjem privatnosti, već smatra kako će njihova aplikacija biti odličan alat za potrebe marketinga, poslovne sastanke, ali i za potrebe sigurnosnih službi u zračnim lukama i čuvanim objektima.

Sustav se temelji na algoritmima koji u slikama lica koju snima Google Glass kamera, pronalaze određene uzorke koji se povezuju s određenim emotivnim stanjima, pa biste u teoriji mogli otkriti kada je vašem sugovorniku dosadno, kada je ljut, žalostan, nezadovoljan, veseo ili oduševljen.

emotient

Emotient navodi da sustav,  "s ciljem čuvanja privatnosti ne omogućuje snimanje slika i podataka o povezivosti određenih osoba i njihovim emotivnim stanjima, već se samo pohranjuju anonimni podaci", no moramo priznati da nisu uopće uvjerljivi, jer nam je svima jasno da su upravo podaci takvog tipa najdragocjeniji u poslovnom i marketinškom svijetu.

Osim u obliku Google Glass aplikacije, ovaj softver će se naći i na Intelovoj RealSense platformi, što znači da ćete ga uskoro moći koristiti i za svoje web-cam video razgovore preko Skypea i sličnih servisa, pa ćete znati u kakvom je stvarnom raspoloženju osoba s kojom razgovarate i za koju mislite da ste joj jako zabavni i zanimljivi.

Mislimo da će Google Glass naočale definitivno biti zabranjene za korištenje na pokeraškim turnirima. 

Izvor: Emotient.comVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->