Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.05.2013. 09:21

Google Glass 

VIDEO: Google objavio tutorial pametnih naočala

Ovaj video tutorial na jednostavan način objašnjava što je Google Glass u stanju činiti i kako se gadgetom rukuje.

VIDEO: Google objavio tutorial pametnih naočala

Google je izdao tutorial namijenjen masama, u kojem demonstrira način korištenja Google Glasss gadgeta pomoću površine osjetljive na dodir (touch-pada) ugrađenog u dršku naočala.

Laganim dodirom na touch-pad naočale se uključuju, te se na ekranu dobiva osnovni ekran koji zapravo predstavlja sat. Potom povlačenjem prsta preko touch-pada gore-dolje i lijevo-desno možete prolaziti kroz ekrane, te činiti različite stvari poput pregledavanja vremenske prognoze, slanja fotografija svojim prijateljima koji su pohranjeni kao kontakti uređaja, te dijeljenja sadržaja s njima.

Obzirom da do izlaska Google Glass naočala na tržište može proteći još godinu dana, za sada još nije poznato kakva će poboljšanja biti izvedena na operativnom sustavu koji će ih pokretati.

U videu dolje je također zanimljivo pogledati kako su nastojali simulirati kakav će biti pogled kroz ekran naočala, iz čega bismo mogli zaključiti kako ne bi smjele previše ograničavati pogled na stvarni svijet, pa bi se u takvom obliku možda čak mogle dozvoliti za korištenje u automobilu, mada je teško očekivati da će zakonodavci biti blagonakloni prema njima. 

VIDEO: Google Glass tutorial

  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->