Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.05.2011. 16:34

Egipat 

Satelit otkrio 17 nepoznatih piramida

Početna iskopavanja dokazuju kako se u dva slučaja doista radi o piramidama.

Satelit otkrio 17 nepoznatih piramida

Na području arheološkog nalazišta Sakkara već su otkopane dvije nove piramide otkrivene infracrvenim kamerama iz svemira.

Infracrvene kamere koje se nalaze na satelitima koji kruže u orbiti, mogu detektirati razliku između materijala ispod površine zemlje. Analizom infracrvenih snimaka područja Egipta, koju je provelo američko Sveučilište u Alabami, otkriveno je mnoštvo zanimljivih ljudskih pradavnih artefakata koji se nalaze ispod zemlje.

Sarah-Parack

Dr. Sarah Parcak, profesorica antropologije Sveučilišta Alabama, u jednoj je godini otkrila više piramida nego svi arheolozi zajedno.

Tim sveučilišta pod vodstvom Dr Sarah Parcak, ustanovio je kako se na analiziranim snimcima nalazi velik broj građevina i naselja, među kojima čak 17 piramida, više od 1000 grobnica i 3000 nekadašnjih naselja.Početna iskopavanja u blizini arheološkog nalazišta Sakkara već su potvrdila kako su dva objekta doista piramide.
"Ovo nam pokazuje kako vrlo lako podcjenjujemo veličinu i broj ljudskih naseobina iz povijesti. Ispod zemlje se nalazi daleko više ostataka bivših civilizacija nego na njenoj površini", kaže dr. Parcak i dodaje kako se u blizini područja Nila nalazi još mnoštvo građevina koje tek treba otkriti novim istraživanjima. Pored toga, dr. Parcak navodi kako je satelitska tehnologija pravi "bum" za arheologe, nudeći im mnogo veću perspektivu arheoloških nalazišta, pa stoga vjeruje da će postati jedan od glavnih alata znanosti arheologije.

U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo kada bi znanstvenici koju satelitsku kameru okrenuli prema našim krajevima. Možda bi infracrvene zrake našle grobnicu kakvog faraona u Bosni ili ostatke Atlantide u Dalmaciji.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->