Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.04.2021. 14:11

Ingenuity 

NASA vas poziva na prvi let helića na Marsu

Ako ovu nedjelju nemate ništa pametnije za raditi, možete pratiti pokušaj prvog leta Ingenuity helikoptera.

NASA vas poziva na prvi let helića na Marsu

NASA je prije dva dana iz Perseverance rovera na površinu Marsa ispustila mali Ingenuity dron, čiji električni motor se sada puni sunčevom energijom. Ako punjenje bude uspješno i svi sustavi nakon detaljnih provjera dobiju zeleno svjetlo, NASA će u nedjelju 11. travnja u 09:30 sati započeti livestream prijenos u kojem ćemo saznati hoće li Ingenuity postati prvi helikopter koji će letjeti u rijetkoj atmosferi crvenog planeta.

Livestreaming možete pratiti na NASA Television kanalu, u NASA aplikaciji, na web stranici NASA-e te na JPL YouTubeu i NASA-inom Faceboook kanalu.

NASA navodi kako bi se termin leta mogao pomaknuti ili odgoditi, što će ovisiti o inženjerima koji rade na provjerama sustava i pozicioniranju rovera i helikoptera. Sve obavijesti o eventualnim promjenama termina prvo leta i druge informacije možete potražiti na ovoj poveznici.   

Također navode da ukoliko let protekne u redu i na vrijeme, 12. travnja planiraju održati medijsku konferenciju u JPL-ovom Space Flight Operations Facility centru.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->