Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.07.2021. 12:42

Virgin Galactic 

LIVE VIDEO: Richard Branson ide u svemir prije Bezosa

Virgin Galactic objavio da je lansiranje Unity 22 letjelice s osnivačem tvrtke u kabini planirano za 11. srpanj.

LIVE VIDEO: Richard Branson ide u svemir prije Bezosa

Vjerojatno ste čuli da šef Amazona Jeff Bezos 20. srpnja ove godine (u društvu svojeg brata) planira letjeti u svemir. To se očito nije dopalo Richardu Bransonu, osnivaču i CEO-u tvrtke Virgin Galactic, koji želi u svemir prije njega, pa je zakazao lansiranje misije pod nazivom Unity 22 za 11. srpnja u kojoj će i sam aktivno sudjelovati.

Live prijenos leta možete pratiti u ovom videu.

To će biti četvrta misija Virgin Galactica s ljudskom posadom, a Branson vjeruje da će obilježiti pokretanje komercijalnih "turističkih" izleta u svemir, koje njegova tvrtka priprema već dugo vrijeme i za koje su mnogi ljudi već uplatili predbilježbe za karte.

Ukoliko misija protekne u najboljem redu i ako se Branson živ i zdrav vrati na Zemlju, Virgin Galactic planira izvesti još dvije testne misije s ljudskom posadom uoči ukrcaja prvih komercijalnih putnika koji bi u svemir trebali krenuti iduće godine.   

Tko će sve praviti društvo Bransonu na ovom letu možete pogledati u ovom videu.

Na internetu već duže vrijeme traje peticija kojom se želi zabraniti Jeffu Bezosu da se vrati na Zemlju pa se ne bismo začudili ako netko nešto slično pokrene i u vezi Bransona. Koga biste vi poslali u svemir s jednosmjernom kartom? Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->