Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.06.2021. 12:29

Space 

Lansiranje prvog orbitalnog Starshipa u srpnju

Kroz samo nekoliko tjedana SpaceX će u orbitu Zemlje lansirati raketu koja će nas jednog dana voditi do Marsa.

Lansiranje prvog orbitalnog Starshipa u srpnju

Predsjednica SpaceX-a Gwynne Shotwell, na International Space Development konferenciji objavila je da Muskova svemirska tvrtka planira održati prvo lansiranje novog prototipa Starshipa u orbitu u srpnju ove godine. 

Mada Shotwell upozorava da im za to predstoje još mnogi izazovi, smatra da se tvrtke nalazi vrlo blizu da to doista i ostvari. 

Prema tom planu Starship će biti lansiran iz uzletišta Boca Chica u Teksasu, a svoj Super Heavy booster će spustiti u Meksički zaljev tri minute nakon lansiranja, Letjelica će potom ući u orbitu i sletjeti u more u blizini Havaja nakon 90 minuta.

Musku i ekipi je trebalo prilično pokušaja dok nisu uspjeli uspješno izvesti pokusni visinski letni test prijašnjih prototipa bez eksplozija pri slijetanju, a orbitalni let donosi nove izazove.

Stoga čak i ako se ne ponove problemi iz prijašnjih testova, ne postoji stopostotna garancija da će se Starship vratiti sigurno iz orbite, čega je svjestan i Elon Musk. Nadamo se samo da nam njegova raketa neće pasti na glavu.Vezani sadržaji
Ključne riječi SpaceX Musk Starship orbitalni let
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->