Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.07.2018. 13:53

SpaceIL 

VIDEO: Izrael kreće na Mjesec u prosincu

Izraelski rover biti će lansiran u prosincu ove godine, a na Mjesec će stići u veljači 2019.

VIDEO: Izrael kreće na Mjesec u prosincu

Neprofitna organizacija SpaceIL i državna korporacija Israel Aerospace Industries  objavili su kako planiraju u prosincu ove godine na Mjesec lansirati robotsku misiju.

Izraelska letjelica će za lansiranje u orbitu Zemlje koristiti usluge Muskove tvrtke Space X, odnosno raketu Falcon 9, koja će orbitirati oko Zemlje u eliptičnoj putanji. Čim dobije signal iz kontrole misije letjelica će potom ući u višu orbitu iznad našeg matičnog planeta, sve dok ne dosegne točku blisku Mjesecu. Potom će lander uključiti svoje motore koji će mu omogućiti ulazak u orbitu Mjeseca, nakon čega će pokušati sletjeti na Mjesečevu površinu, kao što navode u ovom videu.

Čitav proces slijetanja će biti automatiziran uz korištenje sustava za navigaciju, a takvim načinom putovanja lander će putovati do Mjeseca oko dva mjeseca.

Lunarno slijetanje će Izrael pretvoriti u 4. zemlju nakon Rusije, SAD-a i Kine, koja će na površinu našeg prirodnog satelita spustiti letjelicu.

SpaceIL je bio sudionik Google Lunar Xprize natječaja, a nakon gašenja projekta (bez odluke o pobjedniku) krenuo je samostalno u potragu za novcem koji će mu omogućiti let na Mjesec.Vezani sadržaji
Ključne riječi Mjesec Falcon 9 lander SpaceIL
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->