Nalazite se
  • Računala
  • Odobren patent za mobitel sa 16 kamera
Članak
Objavljeno: 26.11.2018. 13:52

LG 

Odobren patent za mobitel sa 16 kamera

LG u patentnom dokumentu ima nekoliko zanimljivih rješenja na prvi pogled suludog sustava kamera

Odobren patent za mobitel sa 16 kamera

Za razliku od Samsungovog A9 (2018) uređaja s četiri stražnje kamere dostupnog od ovog mjeseca LG-u je odobren patent uređaja s njih čak četiri puta više, piše u priloženom dokumentu za USPTO (United States Patent and Trademark Office).

Iako je logičan slijed u razvoju smartphone kamera podrška za njih pet ili šest, LG u patentnom dokumentu ima nekoliko zanimljivih rješenja ovakvog sustava kamera.

LG patent 2

Leće su postavljene pod određenim kutom te su, samim time, u mogućnosti „okinuti“ fotke iz drugačijih perspektiva. Time korisnik može dalje uređivati fotografiju po želji (poboljšano naknadno uređivanje bokeh efekta ili proširenja/sužavanja kuta). Korisnik će moći i sam odabrati koje leće želi koristiti.

LG fotke

Osmišljena je i mogućnost prilagođavanja i pozicioniranja određenog subjekta ili dijela istog u konačnoj obradi.

LG medo

Iz LG-a su zamislili koncept i kao korištenje kamera za selfie uz pomoć zrcala kakvo smo imali prilike vidjeti na početku ere pametnih telefona (estetski i funkcionalno to bi bio potpuni promašaj). No, u patentu se navodi i mogućnost implementacije drugog zaslona na poleđini uređaja, a na istoj bi strani bio smješten i zvučnik.

Naravno, toliki broj kamera omogućava i spajanja većeg broja fotografija u jednu kako bi se dobila mnogo kvalitetnija slika na temelju reprezentacije boja, razlučivosti i white balancea

Spajanje više fotografija u jednu ili prilagođavanje bokeh efekta u "postprodukciji" već su viđena pojava, ali svakako će zanimljivo biti pratiti LG-evo nastojanje da smartphone fotografiju digne za koju stepenicu više.

Cijeli dokument možete vidjeti na poveznici prema izvoru letsgodigital.org.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam