Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.11.2018. 11:42

aPad 

FER ušao u završnicu Innovation Radar Prize 2018

Europska komisija uvrstila je FER-ov laboratorij LAPOST među 50 finalista natjecanja.

FER ušao u završnicu Innovation Radar Prize 2018

Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije LAPOST odabran je od strane Europske komisije među 50 finalista natjecanja Innovation Radar Prize 2018 i to za kategoriju Excellent Science. Riječ je o natjecanju Europske komisije za identificiranje inovacija i inovatora istraživačkih projekata EU-a s najvećim potencijalom.

UNIZG-FER

LAPOST se našao među 50finalista među kojima su i renomirana europska sveučilišta i instituti kao što su Technical University of Denmark, University of Iceland i njemački Fraunhofer Institute for Intelligent Analysis and Information Systems. Za ulazak u veliko finale, među 20 najboljih, Ferovcima su potrebni glasovi građana odnosno vas, pa do ponedjeljka 12. studenoga, za njih možete glasati putem ove poveznice.

21753425_1611401265598747_8048123908114113305_o

Europskoj komisiji, odnosno njihovim stručnjacima za tehnologiju, inovacije i poduzetništvo za oko je zapao projekt aPad za koji su procijenili da ima veliki potencijal. aPad se razvija u okviru projekta H2020 i predstavlja autonomno bespilotno površinsko vozilo koje je specijalizirano za morsko i površinsko mjerenje, mapiranje i inspekciju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i najsuvremenijoj opremi, vozilo također može poslužiti kao pomoćno sredstvo za praćenje i nadzor opreme i osoblja u podvodnim misijama. Projekt vodi izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković, koji iza sebe već ima nekoliko uspješno završnih europskih projekata za temu podvodne robotike. Profesor Mišković uz predavanja i istraživački rad, od ove akademske godine obnaša dužnost prodekana za znanost.

Nikola Mišković at BTS 2018

“Ova nominacija nam je izuzetno važna jer pokazuje da znamo rezultate istraživanja dovesti i u fazu komercijalizacije. Drago nam je da je Europa prepoznala naš trud i nadamo se da će i ostali istraživački laboratoriji slijediti ove korake kako bi se povećala inovacijska aktivnost FER-a", izjavio je profesor Nikola Mišković povodom nominacije LAPOST-a na završnicu natjecanja.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->