Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.04.2020. 15:42

Trolanje 

Xiaomi trola Huawei zbog Googleovih aplikacija

Na pakiranju Mi Pro telefona Xiaomi je napisao da uređaj pruža jednostavan pristup Googleovim aplikacijama.

Xiaomi trola Huawei zbog Googleovih aplikacija

U proteklih 11 mjeseci Huawei je bio lišen Googleovih aplikacija zbog američkog bana i nastojao je dobiti podršku svojih konkurenata u Kini kako bi se stvorio čim veći pritisak na SAD da ban ukinu.

Mada su gotovo svi kineski proizvođači na koje se ban ne odnosi dali podršku Huaweiju u borbi protiv "neopravdano donesenih sankcija od strane SAD-a", Xiaomi je odlučio situaciju okrenuti u svoju korist, pa je započeo trolanje prema svojem konkurentu.

Na kutiji Mi 10 Pro telefona tako je napisao: "Mi 10 Pro. S jednostavnim pristupom Google aplikacijama koje najviše koristite".

Portal GizmoChina je odlučio upitati Xiaomi zašto je to napravio i je li mu trolanje Huaweija dio marketinške strategije, nakon čega su dobili službeni odgovor da je taj natpis na kutiji uređaja zapravo postavljen na zahtjev njegovog partnera Googlea i predstavlja slogan sličan onima poput "Powered by Android" ili "Intel Inside", što bi trebalo značiti da Xiaomi to navodno nije namjerno učinio s ciljem ismijavanja Huaweija.

Mada Xiaomi ne želi priznati da je htio malo pecnuti Huawei koji na nekim tržištima gubi zaradu zbog korisnika kojima su Googleove aplikacije previše važne da bi ih se odrekli, nije teško zbrojiti dva i dva i zaključiti da je odlučio okrenuti američki ban konkurenta u svoju korist. 

Mada Huawei investira puno u vlastitu trgovinu aplikacija, nedavno je izjavio da bi i dalje želio koristiti Gogleove aplikacija čim se vlada SAD-a s time složi. U ovom trenutku još nije poznato kada bi to toga moglo doći.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->