Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.10.2019. 09:47

Microsoft 

Windows 10X za računala s dva zaslona

Microsoft je predstavio operativni sustav za dual-screen PC-e.

Windows 10X za računala s dva zaslona

Microsoft je predstavio nekoliko novih modela Surface uređaja za 2020. godinu uključujući Surface 3 Laptop, Surface Pro 7 konvertibilac i Surface Pro tablet, ali i uređaje s dva zaslona, odnosno Surface Neo i Surface Duo.

Za te dual-screen uređaje Microsoft je lansirao novu inačicu Windows 10 operativnog sustava pod nazivom Windows 10X koja će biti namijenjena za Surface liniju proizvoda, ali i za dvoekranske uređaje Microsoftovih partnera. 

SurfaceNeo-2-1000x642

Operativni sustav Windows 10X pokreće Win32 aplikacije u kontejnerima i može se instalirati isključivo na dual-screen PC računala.

To znači da ga nećete moći instalirati na obične PC-e, pa Microsoft izrijekom navodi da "ovo nije nadogradnja za vaš PC".

W10X uvodni zaslon

Lansiranje Windows 10X OS-a je planirano za jesen 2020. i osim na Microsoftovim dual-screen Surface uređajima naći će se na sličnim proizvodima koje već razvijaju ASUS, Dell, HP i Lenovo. Svi ti uređaji će dolaziti s različitim veličinama zaslona, a zajedničko će im jedino biti što će ih pogoniti Intelovi procesori.

SurfaceDuo-2-1000x563

Microsoft kaže da je novi OS optimiziran za sve što donose dual-screen PC-i, uključujući podršku za dodir, stylus olovku, drag'n'drop geste za prebacivanje aplikacija s jednog zaslona na drugi, kao i za poboljšanje trajnosti baterija na takvim uređajima.

Više informacija o značajkama novog operativnog sustava možemo očekivati u predstojećim mjesecima.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->