Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.09.2019. 14:48

VIDI 283 

NOVI VIDI: 25 godina avanture

Donosimo vam usporedni test gaming grafičkih kartica, temu o hardveru za obradu videa i simulatoru GT automobila.

NOVI VIDI: 25 godina avanture

#vidi25tribes

Možete li vjerovati da je od prvog broja Vidija prošlo čak 25 godina? I nama je to teško povjerovati, ali morali smo se malo prisjetiti tih 2 i pol desetljeća avanture i zaviriti u ono što nas čeka u idućih 25 godina.

Iz tog razloga u novom broju časopisa VIDI 283 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji pronaći ćete posebnu temu "VIDI - 25 godina" koja uključuje timeline najvažnijih tehnoloških tema u svijetu i najzanimljivijih Vidijevih priča, testova i ekskluziva od 1994. do 2019. godine, izjave pripadnika 25 "VIDI plemena", odnosno velikih domaćih stručnjaka na raznim područjima tehnologije te razmišljanja članova naše moćne redakcije o budućnosti koja nas očekuje u "next 25".

25-godina-avanture

Kako bi slavljenički broj bio još više naglašen, prvi puta u povijesti Vidija napravili smo naslovnicu na kojoj nema velikog VIDI logotipa, već dominira logo "VIDI 25 Tribesa", a za fotkanje članova redakcije odabrali smo bajkerski setting servisa Harley Davidsona u Zagrebu, zamijenivši nakratko hardverski ugođaj Vidilaba opakim Harleyevim motociklima i kožnim jaknama, kako bismo naglasili plemensku pripadnost "bandi" Vidijevaca.

Temu smo zaključili nagradnim natječajem u kojem poklanjamo PC MRCINU od 25.000 kuna. Za sudjelovanje vam je dovoljno poslati jednu svoju sliku s časopisom VIDI, objaviti ju na Twitteru, Instagramu ili Facebooku te uz nju staviti jedan od 25 hashtagova koje ćete pronaći u najavi natječaja u časopisu. Među tim hashtagovima odaberite oznaku onog "plemena" kojem pripadate poput #virtualreality, "foto, #vidi, #opensource, #stem itd.

Nagradni-natjrečaj

Koliko god se nalazili u euforiji slavljeničkog raspoloženja, nismo zaboravili  ni druge odlične teme i sadržaje, pa vam u novom broju koji ima 16 dodatnih stranica između ostaloga donosimo usporedni test gaming grafičkih kartica u kojem vam otkrivamo koju grafičku karticu odabrati za vrhunski gaming.

Graficke-za-gaming

Tu je i zanimljiva priča o simulatoru GT automobila koji smo otišli testirati kod mladog profesionalnog vozača utrka koji nas je pozvao sebi kako bi nam pokazao opremu na kojoj trenira dok ne sjedi u kokpitu pravog automobila.

GT simulator

U novom broju Vidija pronaći ćete i hardversku temu "Grafika za obradu videa" u kojoj ne govorimo o softveru koji vam treba za montažu, rendanje i blendanje, već smo joj pristupili iz perspektive grafičkog hardvera.

Grafičke-kartice-5

U svakom broju dodjeljujemo medalju "Hot Stuff" za neki komad hardvera ili uređaj koji nas se na testovima u Vidilabu najviše dojmio. Ovoga puta nam je bilo doista teško odlučiti se između najnovijeg iPhone 11 telefona i nabrijanog HP-ovog gamerskog laptopa iz linije Omen.

Apple-iPhone-11-Pro-2

Appleov telefon najnovije generacije smo testirali kako bismo provjerili može li svojim performansama, kvalitetom izrade i softverom zadovoljiti sve želje i potrebe fanova.

S druge strane test HP Omen 17 laptopa (model cb0023nm) nam je trebao pokazati opravdava li obilje premium hardvera kojim su ga nabrijali visoku cijenu i može li ova velika i teška mrcina pružiti mobilni gaming na najvišoj (desktop) razini kvalitete.

HP-Omen-Laptop-1

Za koga smo se na kraju odlučili saznat ćete čim uzmete u ruke novi Vidi u kojem ćete pronaći hrpe drugih hardverskih i softverskih testova, radionica, reportaža i ostalih sadržaja.

Dodatni bonus časopisu je naš posebni prilog VIDI.edu u kojem vam predstavljamo Top 7 najboljih IT učilišta u Hrvatskoj koja će vam opisati svoje studijske programe zahvaljujući kojima se stvaraju IT stručnjaci koji ostvaruju visoke plaće u zemlji i inozemstvu te čine studiranje informacijskih tehnologija trenutno najjačim magnetom za visoko obrazovanje.

VIDI EDU

Čitav sadržaj novog jubilarnog super broja pronaći ćete na ovoj poveznici.
#vidination

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->