Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.09.2019. 10:52

Tilt Five 

VIDEO: Proširena stvarnost dolazi u igre na ploči

Bivša Valveova stručnjakinja pokrenula je novu tvrtku koja AR naočale dovodi u igre na ploči.

VIDEO: Proširena stvarnost dolazi u igre na ploči

Bivša Valveova dizajnerica i inovatorica Jeri Ellsworth osnovala je još 2013. godine tvrtku Technical Illusions koja je kasnije preimenovana u castAR s idejom razvoja sustava proširene stvarnosti, no usprkos investiciji od 15 milijuna dolara kroz nekoliko godina je zapala u financijske probleme.

Jeri i njena ekipa sada se vraćaju u igru, nakon što su otkupili sve patente i osnovali novu tvrtku pod nazivom Tilt Five te pripremaju izlazak nove inačice AR naočala. One će biti namijenjene specijalno za igranje igara na ploči, a financiranje projekta kreće putem Kickstartera, gdje žele skupiti 450.000 dolara pa i vi možete sudjelovati u razvoju ako uložite 299 dolara u osnovni kit.

Kickstarter-Kit-1920x1200

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci Tilt Five je testirao svoju tehnologiju na različitim hardverskim sajmovima poput Pax Westa i GenCona i saznao da postoji veliki interes za igranje igara na ploči kojima će hologrami na laganim AR naočalama pružiti ugođaj video igara. Naočale se sastoje od polariziranih leća, dvije kamere i ugrađenih HD mikro projektora koji projiciraju 3D sliku s računala ili telefona na retroreflektivnu površinu s ugrađenim LED-ovima koji reflektiraju sliku nazad ka očima korisnika. Osim naočala u kitu za igranje ćete dobiti specijalnu Gameboard ploču te Wand kontroler.

Jedna kamera skenira LED-ove za praćenje lokacije i pokreta glave, dok druga služi za računalni vid i prati ruke igrača, karte, žetone i druge objekte na ploči, što na kraju rezultira zanimljivim igraćim iskustvom, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Sustav igraču nudi vidno polje od 110 stupnjeva, što je puno više od drugih sustava poput HoloLensa i Magic Leapa. Osim naočala za igranje ćete trebati specijalnu Gameboard ploču te Wand kontroler.

Ukratko rečeno, Jeri misli da će ovo na najbolji način spojiti igre na ploči i video igre, što je do sada već pokušavano, no nikada nije ostvarilo neki veći uspjeh među igračima. 

Nekoliko game developera već je potpisalo ugovor s tvrtkom, uključujući Fantasy Grounds koji proizvodi aplikacije za virtualne igre na ploči Dungeons & Dragons, Call of Cthulhu i Pathfinder.

Ukoliko crowdfunding kampanja na Kickstarteru bude uspješna naočale će se započeti isporučivati u lipnju 2021.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->