Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.09.2019. 14:50

Fake 

Čuvajte se lažnih Ad Blockera u Google Storeu

Popularni Ad Blockeri AdBlock i uBlocker razotkriveni kao lažnjaci.

Čuvajte se lažnih Ad Blockera u Google Storeu

Ekipa koja stoji iza ad-block ekstenzije AdGuard za internetske preglednike u svojem je blogu objavila izvještaj u kojem navode da su dva popularna programa za blokiranje reklama (ad blockera) u potunosti lažni, iako se nalaze u Google Chrome Web Storeu i koriste ih milijuni korisnika.

Te dvije ekstenzije AdBlock tvrtke AdBlock Inc. i uBlock koju nudi Charlie Lee, zapravo oponašaju imena dvije stvarne ad block ekstenzije. Mada su korisnici prijavili te ekstenzije kao lažne, Google još nije poduzeo nikakvu akciju uklanjanja iz svojeg Storea.

AdGuard kaže da je prava namjena tih lažnih blokera u tzv. "cookie stuffingu", jer su opremljeni "kolačićima" koji pri svakoj posjeti i kupnji na relevantnim web trgovinama poput Amazona, omogućuju njihovim autorima uzimanje provizije od svake kupnje.

Proučavajući kod, stručnjaci AdGuarda su otkrili da te dvije ekstenzije zajedno imaju 1,6 milijuna korisnika i sadrže "cookije" s 300 stranica koje se nalaze na listi od Top 1000 najpopularnijih web stranica prema statistikama Alexe i vjeruju da su njihovi autori mjesečno zarađivali na milijune dolara

Ako ne želite puniti džepove autorima lažnih ekstenzija budite jako oprezni i ne preuzimajte softver bez dobre provjere, nemojte skidati po defaultu ono što dobijete kao top rezultat u "searchu" i nastojte preuzimati aplikacije i ekstenzije samo na "trusted" stranicama provjerenih proizvođača. Google Chrome Web Store očito nije garancija da nećete preuzeti i instalirati na svoje računalo nešto što nikako ne biste željeli.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->