Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.01.2018. 16:35

WhatsApp 

WhatsApp prestaje sa podrškom za starije mobitele 

Popularna aplikacija za dopisivanje počinje ukidati podršku za starije mobitele raznih platformi. 

WhatsApp prestaje sa podrškom za starije mobitele

Jedna od najvećih platformi za dopisivanje, WhatsApp, dnevno koristi preko milijardu ljudi širom svijeta, te je izuzetno popularan u Europi, Južnoj Americi i Aziji. Jedan od razloga izuzetno velikog broja korisnika je u tome što je WhatsApp besplatan, solidnih performansi i jednostavan pa omogućuje slanje tekstualnih poruka, ali i fotografija i videa osobama i grupama, te je izvrstan alat za komunikaciju.

Također jedan od razloga velike popularnosti je i podrška za velik broj platformi, pa je tako WhatsApp dostupan na Android i iOS operativnom sustavu, ali i na manje korištenim i pomalo zaboravljenim platformama kao što su Windows Phone, Blackberry i Nokia S40 serije. 

Međutim, počevši od 1. siječnja 2018. godine, WhatsApp neće više biti podržan na svim platformama, pa će korisnici uređaja pogonjenih nekom od verzija Blackberry operativnog sustava ostati bez WhatsAppa. Nažalost, ne postoji minimalna podržana verzija kao što ima kod Windows Phonea pa će tako vlasnici stariji Blackberry modela (onih koji nisu pogonjeni Android operativnim sustavom) morati zamijeniti uređaje onima koji su podržani.

Sljedeća platforma koja neće biti podržana je Nokijina S40 serija, koja se nalazi na gotovo svim Nokijinim ne-pametnim telefonima. Podrška za S40 prestaje s 31. prosincem 2018. godine. 

Nakon 1. veljače 2020. godine WhatsApp neće biti podržan na Android pametnih telefonima koji su pogonjeni verzijom 2.3.7 ili starije.

Izvor: Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->