Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.01.2018. 09:44

AT&T 

U 12 američkih gradova stiže prvi pravi 5G

Nakon što je industrija ustanovila specifikacije za 5G, operateri i proizvođači hardvera širom svijeta kreću u utrku.

U 12 američkih gradova stiže prvi pravi 5G

Američki teleoperater AT&T objavio je planove po kojima će tijekom ove godine u 12 američkih gradova postaviti prvu pravu 5G mobilnu mrežu. Za sada još nije objavljeno o kojim se konkretno gradovima radi i koji će biti prvi uređaji koji će se adaptirati na veće brzine, no čim je organizacija 3GPP ustanovila 5G specifikacije 22. prosinca 2017., mnoge tvrtke su pokrenule razvoj hardvera, uključujući Qualcomm, Samsung i Huawei, koji surađuje s Deutsche Telekomom na pokretanju 5G mreže u Njemačkoj koja bi trebala zaživjeti 2019. godine.

Što se SAD-a tiče, najveći konkurent AT&T je trenutno Verizon, koji također vjeruje da će tijekom ove godine lansirati 5G mrežu, dok ju je Sprint najavio za 2019., a T-Mobile za 2020.

Što se pak Hrvatske tiče, Vipnet je u studenom 2017. testirao 5G frekvencije u Jastrebarskom, no za sada još ne izlazi s konkretnim planovima o tome kada bismo novi telekomunikacijski standard mogli i sami koristiti.

U svakom slučaju, 5G bi uskoro trebao izvršiti veliki utjecaj na streamanje 4K videa i online VR-a te na druge tehnologije koje ovise o izuzetno velikoj propusnosti i niskom lagu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi AT&T 5G
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->