Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.12.2017. 10:12

Haven 

VIDEO: Snowdenova aplikacija detektira špijune

Poznati zviždač živi u Rusiji i pomaže u razvoju Android aplikacije koja će vas čuvati od uhođenja.

VIDEO: Snowdenova aplikacija detektira špijune

Najpoznatiji svjetski zviždač Edward Snowden koji je podigao puno prašine otkrivanjem dokumenata koji su kompromitirali američke agencije zbog uhođenja običnih građana, od 2013. godine živi u egzilu u Rusiji bez mobilnog telefona.Očito mu je bez smartfona postalo jako dosadno pa je odlučio pomoći u razvoju aplikacije Haven za Android, čija uloga je otkrivanje pokušaja upada u pametne telefone s ciljem prisluškivanja i uhođenja korisnika, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Aplikacija je open-source i prvenstveno je namijenjena novinarima i aktivistima za ljudska prava, a u otkrivanju špijuna koristi senzore poput kamere, mikrofona, žiroskopa i akcelerometra.

Na razvoju aplikacije Snowden surađuje s Guardian Projectom i Freedom of the Press fondacijom, čiji je predsjednik upravnog odbora.

Aplikacijom se s drugog telefona prati što se događa na onom koji se želi zaštititi, pa ćete s njega dobivati enkriptirana upozorenja putem Tor Onion zaštićenog servera na dark webu. Organizacije koje razvijaju aplikaciju pokrenule su web stranicu za donacije, pa ako želite pomoći u njezinoj izradi, posjetite ovu poveznicu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi aplikacija Edward Snowden Haven
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->