Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.01.2018. 10:45

Apple 

Povoljna promjena baterija na starim iPhoneovima

Korisnici će od sada moći promijeniti baterije po povoljnoj cijeni bez obzira u kakvom stanju bile.

Povoljna promjena baterija na starim iPhoneovima

Korisnici starijih modela Appleovih telefona bili su jako ljuti kada su otkrili da je nakon izlaska iPhonea X njihov telefon počeo znatno usporavati, što su potvrdili i benchmark testovi. Drugim riječima, korisnici iPhonea 6/6s i drugih modela, s novom nadogradnjom operativnog sustava dobili su "štekanje" za nagradu, što im dakako nije rečeno, niti ih je bilo tko upozorio na to. Apple je potvrdio da se to doista događa i ispričao se, ali je rekao da glavni razlog leži u starim baterijama, pa je ponudio povoljnu zamjenu baterija za samo 29 dolara, no to se odnosilo samo na uređaje kojima interni dijagnostički alat potvrdi loše stanje baterije (80% ili manje kapaciteta).

Obzirom da su korisnici i dalje bili ljuti, jer su smatrali da im po toj cijeni trebaju omogućiti zamjenu baterija bez obzira u kakvom stanju bile, Apple je sada to odlučio promijeniti, pa je prema riječima francuskog portala iGen izdao internu obavijest zaposlenicima Apple Storea i autoriziranim retailerima da svi korisnici mogu ostvariti zamjenu baterija po povoljnoj cijeni, čak i ako dijagnostika kaže da su u dobrom stanju.

Mnogi korisnici ni ovime nisu zadovoljni jer smatraju da bi zamjena baterija treba biti besplatna.    

Apple kaže da će u idući nadogradnju iOS-a ugraditi značajku koja će omogućiti korisnicima da sami vide stanje baterije i kako utječe na performanse uređaja, odnosno treba li biti zamijenjena ili ne.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->